Ljubiša Pecelj (© MN Press)
Ljubiša Pecelj (© MN Press)

Nazire se plej-of u Kragujevcu: Dve pobede bi bile dovoljne

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.03.23. | 16:49

Radnički 1923 protiv Subotičana bez Dragoljuba Srnića

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kragujevca)

Tri kola ostalo je do završetka osnovnog dela takmičenja u Mozzart Bet Superligi Srbije, a pred fudbalerima kragujevačkog Radničkog 1923 su dve verovatno presudne utakmice u borbi za plasman u plej-of. Prva je na programu u subotu od 14 časova na stadionu “Čika Dača”, kada će izabranici trenera Dejana Joksimovića ugostiti Spartak iz Subotice, koji u ovaj meč ulazi sa novim trenerom i željom da napravi iskorak iz opasne zone.

Izabrane vesti

Dve uzastopne pobede, u duelima sa kruševačkim Napretkom i ekipom Mladosti GAT, vratile su Kragujevčane tamo gde su bili pre odlaska na zimsku pauzu, na osmu poziciju prvenstvene tabele. Činjenica je da Šumadinci tri kola pre kraja prvenstva drže poslednju kartu za plej-of u svojim rukama, ali su isto tako svesni da im je prvi pratilac na tabeli, Kolubara, neposredno za petama i da strpljivo čeka svaki njihov kiks kako bi preotela trenutni položaj na tabeli.

Ono što ide u prilog Crvenima je što dve od poslednje tri utakmice igraju na domaćem terenu, sa ekipama iz donjeg dela tabele, subotičkim Spartakom i Radničkim iz Niša. Osvajanjem šest bodova došli u situaciju da znatno rasterećenije dočekaju poslednje kolo i gostovanje braniocu titule i lideru na tabeli Crvenoj zvezdi.

Prvi i najznačajniji korak na putu ka cilju predstavljala bi pobeda u duelu sa Spartakom, ekipom sa kojom su Kragujevčani uspešno izašli na kraj u prvom delu sezone, kada su na gostovanju na severu Bačke trijumfovali sa 2:1. Subotičani u prestonicu Šumadije stižu sa novim trenerom Milanom Milanovićem, dokazanim stručnjakom, koji se posle godinu dana rada u zemljama nekadašnjeg istočnog bloka, Jermeniji i Kazahstanu, vratio u srpski fudbal sa namerom da Golubove povede ka opstanku u superligaškom društvu.

Iako se nalazi u donjem delu tabele, na 13. poziciji, Spartak nije ekipa za potcenjivanje. Činjenica da su Subotičani u poslednje četiri utakmice primili samo dva pogotka, dovoljan je znak upozorenja Crvenima da ne shvate olako svog predstojećeg rivala.

“Bitna utakmica za nas. Spartak je talentovana ekipa, koja ima nekolicinu igrača u stanju da individualnim kvalitetom naprave razliku. Pre svega mislim na ofanzivni deo ekipe, gde imaju nekoliko veoma kvalitetnih i talentovanih pojedinaca, kao što su Luka Bijelović, Nikola Srećković, Petar Stanić i novopečeni reprezentativac Gane, Edmund Ado. Baš kao i pred prethodni duel u Subotici, i u ovu utakmicu ulaze sa novim trenerom, što može da izazove određenu pozitivnu reakciju kod igrača. Uspeli smo da ih dobijemo u prethodnoj utakmici, iskreno se nadam da ćemo to ponoviti“, poručuje šef struke Radničkog 1923 Dejan Joksimović.

Strateg Kragujevčana ističe da se njegovi igrači pitaju i da od učinka na terenu isključivo zavisi to da li će Crveni dopisati nova tri boda.  

„Ključno je da od prvog minuta uspostavimo kontrolu nad posedom lopte, kako ne bismo dali priliku igračima Spartaka da se razigraju. Očekuje nas zahtevna utakmica, ali moramo biti svesni da se mi pitamo i da isključivo od nas zavisi ishod. U dobrom smo ritmu, vezali smo dve pobede i nadam se da ćemo uz još jednu kvalitetnu partiju doći do povoljnog rezultata, koji bi nas približio ostvarenju našeg cilja, a to je plasman u plej-of“, naglašava Joksimović, koji će za duel sa Subotičanima moći da računa praktično na sve igrače, sa izuzetkom već duže vreme povređenog Dragoljuba Srnića.

S obzirom na važnost ove i naredne utakmice sa ekipom Radničkog iz Niša, koja je na programu u četvrtak od 16 časova na stadionu „Čika Dača“, uprava kragujevačkog superligaša odlučila je da ulaznica za utakmicu sa Spartakom bude važeća i za duel sa Nišlijama. To je samo jedan od načina da se animira i mobiliše kragujevačka publika, od koje se očekuje da u naredne dve utakmice pogura Crvene ka plej-ofu.

“Činjenica je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Zbog toga je imperativ da u naredne dve utakmice pred našim navijačima osvojimo što veći broj bodova, kako bismo zadržali prednost u odnosu na Kolubaru. Pozvao bih navijače da podrže momke u naredne dve utakmice, igrama su to zaslužili”, dodao je Joksimović.



tagovi

Radnički KragujevacMozzart Bet SuperligaDejan Joksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara