Manuel Nojer (©AFP)
Manuel Nojer (©AFP)

Ne igraj se sa Bajernom, Manuele…

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.02.23. | 11:43

Tu bitku niko nije dobio

Manuel Nojer je u nemačkom fudbalu godinama bio ono što su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković bili u svetskom tenisu. Sahranio je generacije vrhunskih potencijala. Jer ko god bi dobacio do Bajerna ili reprezentacije Nemačke mogao je samo da čisti kopačke nedodirljivom Nojeru. Međutim, kao da je sada i njemu došao kraj, ne toliko zbog toga što više ne može da brani na nivou na kome je bio nekad, a ima i toga, već i zato što je Nojerov stav počeo da mnogima ide na živce.

Recimo, legendarnom Lotaru Mateusu, koji u kolumni za nemački Skaj otvoreno kaže: Nojeru bi trebalo oduzeti kapitensku traku u Bajernu zbog toga što je u nedavnom intervjuu kritikovao “ludu” odluku uprave da otpusti trenera golmana Tonija Tapalovića.

Izabrane vesti

Nojer nije pomeuo da je Tapalović, u klubu zaposlen od 2011. godine, bio jedan od njegovih najboljih prijatelja i da je igračima ponekad otkrivao i šta članovi stručnog štaba pišu jedni drugima u internoj grupi. Pride, Nojer je bez odobrenja bilo koga iz kluba izašao u javnost i u intervjuu Atletiku rekao da smena Tapalovića baš i nije bila najpametnija odluka.

Manuel Nojer više nije prihvatljiv kao Bajernov kapiten. Skijao je neobrazrivo i sada izlazi sa neodobrenim intervjuom u kome žestoko kritikuje klub. Zar nije on baš pre par nedelja rekao da niko nije iznad kluba? A sada ovo...”, napisao je Mateus.

Pominjanjem “skijanja” jasno aludira na nesreću od 9. decembra kada je Nojer polomio potkolenicu na odmoru. I mada je i to zasmetalo Mateusu, ton intervjua u kome brani Tapalovića mu je mnogo gori, jer Manuel u istom piše kako se u trenutku Tonijevog otkaza “osetio kao da mu neko čupa srce” i kako je to bila “najbrutalnija stvar” koju je iskusio u karijere.

Mateus je ovde mnogo prizemniji. Jer smatra da u celom slučaju baš i nema materijala za holivudsku dramu.

Ono što mi smeta u Manuelovom intervjuu je izbor reči. Kaže: srce mu je istrgnuto. Uz sve razumevanje: niko nije umro, nikome dete nije ozbiljno bolesno, ovde je samo reč o rastanku sa zaposlenim s kojim je on bio blizak”, odgovorio je Mateus.

Legendarni Bajernov čuvar mreže, a sada predsednik kluba Oliver Kan takođe je kritikovao Nojera.

Ono što je rekao u intervjuu u vezi sa Tapalovićevim otkazom ne ide uz kapitensku traku niti uz Bajernove vrednosti. Pride, njegove izjave dolaze u lošem trenutku, jer nas čekaju veoma važne utakmice”.

Šef struke Julijan Nagelsman pridružio se kampanji protiv Nojera posle nedeljne pobede nad Volfzburgom (4:2), prve posle tri kola bez trijumfa.

Pred nama su važne nedelje, a ovo nije pomoglo smirivanju situacije. Pre nekog vremena sam razgovarao sa Manuelom u četiri oka, vrlo dobar razgovor je bio. Rekao sam mu i zašto smo morali da se rastanemo. Ne želim o tome javno, ali po meni je bo bila ispravna odluka. A za ostale, moja vrata su uvek otvorena, iako bih ja lično izabrao drugi put”, rekao je Naglesman, jasno misleći da je taj “drugi put” – Nojerov intervju.

Jan Zomer je već stigao iz Menhengladaha da zakrpi rupu, čini se da će i Bavarci pokušati da vrate Aleksandra Nibela. Manuel Nojer se zaigrao.


tagovi

Manuel NojerLotar Mateus

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara