Ne može Nketija, ali može Eduar: Palas našao napadača u Seltiku, dobro zaradio i PSŽ

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 23:11

Francuz potpisao na pet godina

Tražio je Patrik Vijera napadača čitavo leto i poslednjeg dana ga konačno dobio. Pokušao je novi trener Kristal Palasa da iskoristi dobre odnose sa Arsenalom i dobije Edija Nketiju, međutim Kristal Palas nije uspeo da se dogovori sa njegovim bivšim klubom oko obeštećenja, pa će francuski stručnjak morati da se zadovolji zemljakom Odsonom Eduarom.

Napadač Seltika je "u minut do 12" žvrljnuo petogodišnji ugovor sa Orlovima i iz sefa sa Selhurst Parka izbio 14.000.000 funti, a mogao bi i dodatnih 4.500.000 ukoliko ispuni stavke predviđene u bonusima.

Izabrane vesti

Međutim, neće sav novac od Eduarove prodaje leći na račun škotskog velikana. Štaviše, čak 40 odsto otići će u kasu njegovog bivšeg kluba, Pari Sen Žermena, iz kojeg je pre tri godine prešao na Seltik Park za 9.000.000 funti. I sada bi, ukoliko ispuni zacrtena bonuse iz ugovora sa londonskim klubom, Parižanima mogao da donese još 7.400.000 funti.

Što se Eduarove plate tiče, Francuz će u Palasu zarađivati 70.000 funti nedeljno ukoliko, ponovo, ukoliko ostvari uključene bonuse, vrlo verovanto vezane za broj golova. U Seltiku ih je bilo na pretek. Za tri sezone u Glazgov postigao ih je 86 i namestio još 39 na 179 utakmica.

Vijera se nada da će makar približno istim tempom nastaviti i u Palasu, jer Kristijan Benteke i Džordan Aju odavno ne rade svoj posao onako kako se od njih očekuje, pa se kola obično slome na Vilfridu Zahi.


tagovi

Odson EduarKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara