Slavlje igrača Sao Paula (©Reuters)
Slavlje igrača Sao Paula (©Reuters)

Ne može se reći da su zaslužili, ali su prošli: Sreća odvela Sao Paulo u polufinale Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.08.22. | 02:33

Searini igrači triput neprecizni u penal-seriji

Grmelo je Kastelao arenom u Fortalezi od prvog sudijskog zvižduka. Oko 50.000 navijača Seare uspešno je davalo vetar u leđa svojim fudbalerima protiv Sao Paula, što je dovelo do pobede 2:1 u revanšu četvrtfinala Kopa Sudamerikane. Ali, ne i prolaza među četiri najbolja kluba tog takmičenja.

Pošto su Trikolori prethodno bili bolji na svom stadionu 1:0, pomenutih 2:1 donelo je Vozaovim igračima samo penale. Kako su ih šutirali, bolje i da nisu...

Izabrane vesti

Triput su domaćini bili neprecizni, a dvaput gosti. Interesantno je da su prva dva promašaja bili šutevi igrača koji su prethodno pogodili iz igre - Giljerme Kastiljo za Searu, a Igor Vinisijus za Sao Paulo. Prvi je hirurški precizno plasirao loptu sa preko 20 metara u 63. minutu, ali mu je Felipe Alveš odbranio šut sa bele tačke, dok je drugi u 53. pogodio posle ukradene lopte i sjajne akcije sa dvojicom saigrača, ali je iz penala šutirao u stativu.

Nijedan od njih, međutim, nije tragičar. Taj surovi epitet pripao je Vini i Fernandu Sobralu. Obojica su šutirali pored gola i skinuli omču s vrata Sao Paulovom Igoru Gomešu, koji je u petoj seriji mogao da reši pitanje polufinaliste, ali je Rikardo odbranio njegov šut. Ne i potom Patrikov, koji je uveden u nadokandi meča baš da bi šutirao penal.

Imali su sreće gostujući fudbaleri, koji su u Fortalezu došli s namerom da sačuvaju minimalnu prednost iz prvog duela. Od početka su se trudili da odugovlače i zadržavaju vreme, ali su domaćini nošeni fantastičnom atmosferom s tribina uspeli dvaput da povedu. Tresao se stadion posle golova Mendoze u 44. i pomenutog sjajnog šuta Kastilja. Veliku želju imali su igrači i navijači Seare da se njihov klub prvi put od osnivanja nađe u polufinalu nekog međunarodnog takmičenja, ali kao da su sagoreli u tome.

Prvo greška kapitena Luiza Otavija koja je dovela do izjednačenja, a onda kada je bilo najpotrebnije, koncentracija je pala, misli odlutale ko zna gde i, shodno tome, lopta otišla tamo gde nije trebalo... Dalje ide Sao Paulo, koji će pokušati da se domogne trećeg trofeja Kopa Sudamerikane. Prethodna dva osvojena su u prošlom veku (1993. i 1994).

U borbi za finale Trikolori će igrati protiv još jednog kluba s kojim se takmiči i u brazilskom prvenstvu - Atletiko Gojaniensea, dok u drugom paru ekvadorski Independijente Del Valje čeka boljeg iz dvomeča Internasional (Brazil) - Melgar (Peru). Prvi duel prošao je bez golova.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALA - REVANŠI

Sreda

Atletiko Gojaniense - Nasional 3:0 (2:0) /prvi meč 1:0/

/Fernando 5,53, Baralas 45+1/

Independijente Del Valje - Tačira 4:1 (2:1) /prvi meč 1:0/

/Čavez 32, Sonroza 45+5pen, Dijaz 64, Faraveli 80pen - Ernandez 26/

Četvrtak

Seara - Sao Paulo 2:1 (1:0), penalima 3:4 /prvi meč 0:1/

/Mendoza 44, Kastiljo 63 - Igor Vinisijus 53/

Petak

00.15: (1,45) Internasional (4,20) Melgar (8,00) /prvi meč 0:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

SearaSao PauloKopa Sudamerikana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara