Rahim Sterling (©Reuters)
Rahim Sterling (©Reuters)

Ne možeš da se nadaš ničemu kada ti Sterling nadskoči odbranu posle 76 sekundi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.02.21. | 19:29

Arsenal pružio jak otpor, ali Siti piše 13. trijumf u nizu

Kako je počeo meč na stadionu Arsenala, delovalo je da će domaćin doživeti katastrofu. Lopta se sa centra preselila pred gol Tobdžija, a posle samo 76 sekundi i u mrežu. Ispostaviće se da je pogodak Rahima Sterlinga iz drugog minuta bio dovoljan da Pep Gvardiola upiše 13. recku zaredom u Premijer ligi (1:0). Mančester Siti je u nastavku često bio u podređenom položaju, ali još jednom se pokazalo da je na putu ka novoj tituli najveći adut Građana granitna odbrana.

Nije bez razloga Gvardiola nahvalio svog učenika Mikela Artetu pred gostovanje na Emiratima. Pokazali su se fudbaleri Arsenala kao tvrd orah za tim koji poraz nije doživeo još od 21. novembra (Totenhem, 0:2). Nije ih rano primljeni gol obeshrabrio, zadavali su probleme najboljoj odbrani lige, ali je nedostajao završni udarac. Bili su u najmanju ruku ravnopravan rival Gvardiolinoj mašineriji, ali to nije bilo dovoljno da poprave bodovni saldo. Siti je upisao i osmi vezani trijumf u međusobnim okršajima, ostavio tim iz Severnog Londona na 10. mestu na tabeli i ponovo stekao zalihu od 10 bodova na vrhu.

Izabrane vesti

Izjednačili su Građani i rekord koji pod palicom Pepa Gvardiole postavili pre tri i po godine. Siti je u periodu od maja do novembra 2017. godine ostvario 11 vezanih pobeda na strani u svim takmičenjima - nijedan tim iz Premijer lige nije uspeo da ostvari takav niz na strani. Istorija se ponavlja, a Mančester Siti će u sredu imati priliku da postavi novi rekord, kada u okviru osmine finala Lige šampiona bude gostovao Borusiji Menhengladbah.

Još u prvom minutu Sterling je imao loptu na par metara od gola rivala. Nije je najbolje ni prihvatio, potom je iz teško ugla u očaju pokušao, ali ga je Rob Holding izblokirao. Guneri nisu stigli ni da udahnu vazduh, usledila je dubinska lopta na desnu stranu, Rijad Marez je ubacio sjajan centaršut pred gol rivala, a najviši u skoku bio je 170 centimetara visoki Sterling. Nije navikao golove da postiže glavom, ali ovoga puta je imao prilično lak zadatak. Postao je tek treći igrač koji je u tri vezana susreta na stadionu Arsenala pronalazio put do mreže domaće ekipe.

Pitanje je šta bi bilo da Obamejan nije zaustavio udarac Bukaja Sake u 18. minutu. Gabonac je stajao u ofsajdu pred golom Građana, a lopta ga je pogodila na putu ka protivničkoj mreži. Možda bi Ederson i uspeo da interveniše, ali se napadač Tobdžija postarao da se ne nađe u problemu.

Do kraja prvog dela igre nije bilo većih prilika, igralo se u serijama, ali bez izglednih šansi na obe strane.

U nastavku je Gundogan bio blizu toga da nastavi golgetersku seriju, ali se nije zatresla mreža domaće ekipe. Strpljivo su se Građani branili i bez većih problema izlazili na kraj sa napadima Artetine ekipe, da bi u 80. minutu Gabrijel Žesus dobio priliku da stavi tačku, ali je posle odlične lopte Kansela tukao pored gola rivala. U samom finišu šansa i za Portugalca, ali je bek Sitija, posle odlične finte, sa desetak metara spoljnim felšom loptu poslao par centimetara od stative. Nije bilo promena, pa je Siti nastavio da maršira ka novoj tituli.


PREMIJER LIGA – 25. KOLO

Petak

Vulverhempton - Lids 1:0 (0:0)

/Melije 65ag/

Subota

Sautempton – Čelsi 1:1 (1:0)

/Minamino 33 – Maunt 54pen/

Barnli - VBA 0:0

Liverpul - Everton 0:2 (0:1)

/Rišarlison 3, Sigurdson 82pen/

Fulam – Šefild junajted 1:0 (0:0)

/Lukman 61/

Nedelja

Vest Hem - Totenhem 2:1 (1:0)

/Antonio 5, Lingard 47 - Moura 64/

Aston Vila - Lester 1:2 (0:2)

/Traore 47 - Medison 19, Barns 23/

Arsenal - Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Sterling 2/

20.00: (1,33) Mančester Junajted (5,20) Njukasl (9,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Brajton (3,40) Kristal Palas (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ArsenalMančester SitiRahim SterlingPep GvardiolaMikel Arteta

Obaveštavaj me

Arsenal
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara