Avaijev Morato (©Reuters)
Avaijev Morato (©Reuters)

Ne pobeđuje uvek bolji, nekada je dovoljan trenutak inspiracije - a Kevin ga je imao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.22. | 02:24

Botafogo uprkos velikom broju prilika poražen od Avaija koji je iskoristio svoju jednu

Zavesu na 11. kolo brazilske Serije A spustili su prošlosezonski drugoligaši Botafogo i Avai. Kao i u prošlom susretu kada su bili u nižem rangu, gosti iz Santa Katarine slavili su u Rio de Žaneiru.

Za razliku od tadašnjih 2:1, ovaj put fudbalerima Avaija bio je dovoljan samo jedan gol. Praktično, samo jedna šansa...

Izabrane vesti

Iako mnogo ofanzivniji i uporniji u nameri da postignu pogodak, domaći fudbaleri nisu uspeli da pronađu pukotinu u odbrani rivala. Nije im pomoglo ni to što je gol Avaija u drugom poluvremenu čuvao rezervista Vladimir, pošto je prvi čuvar mreže Daglas Fridrih ostao u svlačionici zbog povrede. Čak 21 šut uputili su igrači Botafoga ka golu rivala, međutim, ni jedna lopta od devet koje su išle u okvir gola nije pogodila mrežu.

S druge strane, gosti su samo dvaput gađali u okvir gola, a jednom i matirali iskusnog Roberta Fernandeza. Učinio je to 24-godišnji Kevin, koji je nedavno stigao iz Ponte Prete, a pre toga je jednu sezonu nosio dres upravo Botafoga. Očito je dobro zapamtio teren na stadionu Nilton Santos, pošto je u nadoknadi prvog poluvremena majstorski izveo slobodan udarac i loptu od stative poslao u mrežu.

Iako su u drugom poluvremenu nastavili da ređaju napade - i promašuju šanse - domaćini su najbliži pogotku bili u 38. minutu, kada se Erison našao sam pred golmanom Daglasom Fridrihom, koji mu je sjajno "ušao u šut" i skrenuo loptu u korner. Tom prilikom došlo je do sudara posle kog se Avaijev čuvar mreže žalio na povredu i to po drugi put u mreču, pa se posle pauze nije vraćao na teren. Ipak, njegovi saigrači uspeli su da sačuvaju prednost i značajno napreduju na tabeli.

Tim iz Santa Katarine sada je u zlatnoj sredini Serije A, deseti sa 14 boddova iz 11 mečeva, dok je Botafogo ostao u zoni ispadanja sa 12 bodova. Ovo je za dostrukog šampiona Brazila (1968, 1995) bio četvrti poraz u nizu. Ako tako nastavi, brzo će nazad među drugoligaše.

BRAZIL 1 – 11. KOLO

Subota

Korintijans – Žuventud 2:0 (1:0)

/Adson 2, Mantuan 84/

Atletiko Mineiro - Santos 1:1 (1:0)

/Savio 6 - Rvan 83/

Kujaba - Bragantino 1:1 (1:1)

/Andre 45+5pen - Artur 17/

Fluminense - Atletiko 0:2 (0:2)

/Džeferson 35, Velington 45+1/

Nedelja

Internasional - Flamengo 3:1

/Vanderson 1, 22, Pedro 90+1 - Andreas Pereira 59/

Gojas – Seara 1:1 (0:1)

/Pedror Raul 85 – Mendoza 9/

Sao Paulo – Amerika Mineiro 1:0 (1:0)

/Patrik 34/

Koritiba – Palmeiras 0:2 (0:1)

/Dudu 23, Roni 63/

Fortlaleza – Atletiko PR 0:0

Ponedeljak

Botafogo - Avai 0:1 (0:1)

/Kevin 45+1/



tagovi

BotafogoAvaiBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara