Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)
Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)

Ne pomažu šampionu ni Santa Kruz i Kardozo, Sero Portenjo očitao lekciju Libertadu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.22. | 05:01

Paragvajska Apertura: U velikom derbiju Asunsiona, domaćin slavio na stadion Pablo Rohas sa 4:0

Ima Libertad zvezde u timu, veterane Rokea Santa Kruza i Oskara Kardoza, ali Sero Portenjo je pokazao da se ne šali, da ide na krunu. U velikom derbiju Asunsiona i Paragvaja razbijen je prošlogodišnji najbolji tim ove južnoameričke države sa 4:0 (2:0) u 10. kolu Aperture.

Crno-beli su do ovog kola bili na prvom mestu, ali posle fijaska na stadion Pablo Rohas, Sero Portenjo se sada izjednačio na tabeli i vodiće veliku borbu zaa titulu. Treći velikan iz Asunsiona i Paragvaja, slavna Olimpija, ove sezone posrće, već ima 10 bodova manje od vodećeg tandema.

Izabrane vesti

U startnoj postavi Libertada bio je bivši napadač Bajerna i Mančester Sitija Roke Santa Kruz koji je početkom godine u senzacionalnom transferu napustio Olimpiju u prešao u gradskog rivala i naljutio navijače kojima je bio idol. U nastavku je igrao i Oskar Kardoz, nekadašnji as Benfike, ali nije bilo pomoći za crno-bele.

02.15: (2,20) Sol de Amerika (3,15) Takuari (3,25)

Mrežu gostiju na prepunom stadonu u Asunsionu načeo je Argentinac Klaudio Akino u 40. minutu. Sjajnim šutem sa oko 18 metara „pocepao“ je mrežu Libertada u 40. minut. Nedugo zatim, posle odlične akcije Rodrigeza Armoe, Dijaz je povećao prednost domaćina.

Plesali su fudbaleri u plavo-crvenim dresovima, razbili indisponirane goste. U nastavku ista priča. Libertad je jalovo napadao, a fudbaleri Sero Portenja su postizali golove. U 71. minutu posle kornera Rolon je postigao i treći pogodak za domaćina, a tačku na veliki trijumf delo je bolivijskog reprezentativca Marsela Morena.

On je ove godine stigao u redove tima iz Asunsiona iz brazilskog drugoligaša Kruzeira u kojem je proveo četiri godine. Izašao je sam ispred golmana gostiju i majstorski ga prebacio, za erupciju odeševljenje domaćih navijača.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

PARAGVAJ 1 - 10. KOLO

Subota

12. Oktobar - Olimpija 0:0

Nedelja

Klub Guarani - Nasional 0:1 (0:0)

/Bruera 85pen/

Guairenja - Sportivo Amelijano 2:1 (1:1)

/Godoj 44pen, Barios 51 - Ovijedo 34/

Sero Portenjo - Libertad 4:0 (2:0)

/Akino 40, Dijaz 45, Rolon 71, Moreno 86/

Ponedeljak

Resistensija - Heneral Kabaljero 2:1 (0:1)

/Ruiz Dijaz 53, Martinez 64 - Bareto 32/

Utorak

02.15: (2,20) Sol de Amerika (3,15) Takuari (3,25)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ParagvajParagvaj 1Sero PortenjoLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara