Detalj iz prvog meča u Lisabonu (©Reuters)
Detalj iz prvog meča u Lisabonu (©Reuters)

Ne zna se ko je gori u poslednje vreme – Inter ili Benfika?

Vreme čitanja: 4min | sre. 19.04.23. | 12:00

Liga šampiona: Na pragu Derby della Madonnina u polufinalu posle pobede Nerazura u Lisabonu sa 2:0. Napeto u redovima milanskog tima, na treningu varnice sevale između Onane i Brozovića

Milanu i Interu ne cvetaju ruže u Seriji A, ali bi jedan od dva milanska velikana mogao da igra finale Lige šampiona. Rosoneri su već u polufinalu posle eliminacije Napolija, dok Neroazuri imaju velikih 2:0 iz prvog meča na Lužu protiv Benfike i večeras (21.00, Arena premijum 2) na Đuzepe Meaci bi trebalo da overe plasman među četiri najbolja tima Evrope. Na pragu je Derby della Madonnina u polufinalu.

Inter je tragičan u domaćem šampionatu, gde mu visi plasman u elitno takmičenje na Starom kontinentu naredne sezone. U poslednjih pet kola ima samo bod. Za vikend je Monca produbila agoniju čete Simonea Inzagija. Samo dobri rezultati u Evropi drže na kormilu nekadašnjeg stratega Lacija. Ekipa je poljuljama, ali je prolazak u sledeću rundu nadohvat ruke.

Izabrane vesti

I Benfika je uzdrmana ovog meseca. Do pre nekoliko nedelja je bila sjajna, ali su usledila tri vezana poraza, od toga dva u Primeiri, od Porta i Šavesa, pa je dovela u pitanje već viđenu titulu u Portugaliji. Nikola Barela i Romelu Lukaku su bili strelci za Inter u prvom meču u Lisabonu.

21.00: (2,25) Inter (3,45) Benfika (3,45)

Nijedan trener nema previše problema oko sastava. Inter je oslabljen neigranjem Slovaka Milana Škrinjara koga i dalje muče leđa. Na poslednjem treningu nije bilo ni Holanđanina Stefana de Fraja. On je pod znakom pitanja i izvesno je da neće da počne meč, eventualno bi mogao da dobije šansu s klupe ako bude bilo potrebno u nastavku.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ROMELU LUKAKU DA POSTIGNE GOL JE 3,00.

Rodžer Šmit ne može da računa na Nemca Julijana Drakslera koji se opravalja od povrede skočnog zgloba.

Nerazuri su u karantinu. Inzagi i igrači su pod rafalnom paljbom medija i navijača posle očajne serije u domaćem šampionatu.

Budite dobri i jaki, hladne glave i razmišljajte samo o meču sa Benfikom“, dao je Inzagi savet svojim igračima.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE INTER DA IGRA FINALE LIGE ŠAMPIONA JE 2,00.

O revanšu, Italijan je istakao:

Cilj je bio da uđemo u osminu finala, sada smo tu, imamo šanse da stignemo do polufinala. Igrali smo protiv veoma jakih timova. Kao napadač, brinuo sam kada nisam imao šanse. Moji momci su imali šanse, samo moraju da ostanu mirni, da sačekaju trenutak. Znamo prednosti Benfike. Imamo prednost od dva gola, ali biće nam teško. Moraćemo da igramo istim intenzitetom kao u prvom meču jer Benfika mnogo trči i napada. Moramo da ih osujetimo svojim tempom. Moraćemo da radimo kao jedan ako želimo da prođemo. Suočeni smo sa izvanrednom ekipom koja, poput nas, u poslednje vreme ne postiže rezultate koje su zaslužili u svojoj ligi“, istakao je Inzagi.

Poslednji incident dogodio se između golmana Andrea Onane i veziste Marcela Brozovića. Saigrači su morali da ih razdvajaju na treningu. Nervi su napete kao strune. Sve ovo govori da je atmosfera u redovima Nerazura naelektrisana, da su igrači nervozni.

Problem je realizacija. Romelu Lukaku nije onaj stari, Lautaro Martinez je u krizi, dok je Edin Džeko već u poznim igračkim godinama. Rotira ih Inzagi, ali nikako da nađe dobitnu komnbinaciju. Italijanski mediji prenose da bi šansu od starta trebalo da dobiju Džeko i Martinez, dok se robusni Belgijanac seli na klupu.

MOZZART NUDI NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU INTERA PROTIV BENFIKE.

Benfika nikada nije pobedila Inter. U ovom veku su igrali i pre 19 godina u osmini finala Kupa UEFA kada je milanski klub prošao posle pobede na svom terenu sa 4:3, dok je na Lužu bilo bez pogodaka.

Moramo da prihvatimo prošlonedeljni poraz i da gledamo napred, da budemo fokusirani na ono što moramo da uradimo na terenu, da budemo motivisani i otvorenog i čistog uma da postignemo vrhunski rezultat. Ukoliko toga ne bude, ispašćemo iz Lige šampiona. Moramo da dajemo golove. Već smo ove sezone u raznim takmičenjima pokazali kapacitet za to, čak i na veoma važnim utakmicama. Stvorili smo nekoliko prilika i u prvom meču“, istakao je Šmit.

Ulaznice su rasprodate, a i Orlove će da bodri oko 5.000 navijača u Milanu.

REVANŠ ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA

INTER – BENFIKA (21.00, Arena Sport Premijum 2)

MILANO – Stadion Đuzepe Meaca.

Kapacitet: 80.018. Sudija: Del Ćero (Španija)

INTER (3-5-2): Onana – Darmijan, Ačerbi, Bastoni – Damfris, Barela, Čalhanoglu, Mkhtarijan, Dimarko – Džeko, Martinez

BENFIKA (4-2-3-1): Vlahodimos – Žilberto, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo – Čikinjo, Florentino – Žoao Mario, Rafa Silva, Orsnes – Gonsalo Ramos

--------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi najviše parova gg3+

---------------

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Čelsi – Real Madrid 0:2 (0:0), prvi meč: 0:2

/Rodrigo 58, 80/

Napoli – Milan 1:1 (0:1), prvi meč: 0:1

/Osimen 90+3 – Žiru 43/

Sreda

21.00: (2,70) Bajern (3,75) Mančester Siti (3,45), prvi meč: 0:3

21.00: (2,25) Inter (3,45) Benfika (3,45), prvi meč: 2:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

InterBenfikaSimone InzagiRodžer ŠmitLiga šampiona

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara