Neće Dmitrović po dobrom pamtiti prvi meč od kada je avanzovao: Bušna Sevilja krizira (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.08.23. | 21:06

Alaves slavio u Vitoriji 4:3

Bili su nadomak osvajanja Superkupa Evrope fudbaleri i stručni štab Sevilje, naterali su Mančester Siti da se preznoje i osvoji trofej tek boljim izvođenjem penala. Ali sve što su dobro radili u Atini, na stadionu Jorgos Karaiskakis, Andalužani nisu večeras, kao i u prvom kolu protiv Valensije. Posle gostovanja Alavesu, pobednik Liga Evrope u La Ligi i dalje ima nulu na kontu, uz sve to šest primljenih golova.

Alaves je odličnom igrom u nastavku stigao do zaslužene pobede (4:3), kaznivši Sevilju za brojne defanzivne propuste, aljkavost, možda i umor posle iscpljujućeg meča u Atini. Neće po dobrom pamtiti prvu utakmicu od kada je avanzovao reprezentativac Srbije Marko Dmitrović. Iako je imao nekoliko dobrih odbrana, posebno početkom drugog poluvremenaq kada se povijala odbrana Sevilje, primio je četiri gola.

Izabrane vesti

Za čuvara mreže tog kalibra – mnogo.

Imaće šta da analizira Mendilibar, čovek koji je napravio čudo na Sančez Pishuanu prošle sezone kada je stigao kao vatrogasac. Međutim, deluje da sada nije naštelovao ekipu kako treba, i da bi još jedan negativan rezultat mogao da ga stavi pod pritisak.

Primio je Marko Dmitrović dva gola u prvom poluvremenu sa distance. Spektakl u Vitoriji počeo je u sedmom minutu kada je Luis Rioha udarcem levom nogom sa 18 metara pogodio dalji ugao.

Sevilja se brzo prenula, zasluženo preokrenula rezultata uz obilatu pomoć sreće prilikom autogola Abkara. Pogodio je i Erik Lamela, a onda je usledila demonstracija moći Alavesa. Ili nemoć Sevilje.

Suviše lako su gosti izgubili loptu u 44. minutu, a Duarte je naciljao kao Rioha u sedmom minutu i pogodio Dmitrovićevu mrežu.

Šta se desilo sa Seviljom, za koju je od prvog minuta igrao Nemanja Gudelj, u drugom poluvremenu je pitanje na koja će Mendilibar morati da pronađe odgovor. Kao da nisu izašli na teren gosti. Spašavao ih je Dmitrović, ali leka od Kiki Garsije nije bilo. Dva puta je pogađao napadač Alavesa, nakon što je savšreno reagovao na dodavanja saigrača. Prvo se poklonio na centašut Guridija, potom reagovao na loptu u prostor Riohe.

Rafa Mir je postigao strašan gol u sudijskoj nadoknadi, ali bilo je kasno za Sevilju.

 PRIMERA - 2. KOLO

Petak

Majorka - Viljareal 0:1 (0:0)

/Moreno 62/

Valensija - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Pepelu 74/

Subota

Sosijedad - Selta 1:1 (1:0)

/Barenečea 22 - Mingeza 90+4/

Almerija - Real Madrid 1:3 (1:1)

/Aribas 3 - Belingem 19, 60, Vinisijus 73/

Osasuna - Bilbao 0:2 (0:2)

/Injaki Vilijams 11, Guruseta 20/

Nedelja

Đirona - Hetafe 3:0 (1:0)

/Erera 12, Stuani 55, 65/

Barselona - Kadiz 2:0 (0:0)

/Pedri 82, Tores 90+2/

Betis - Atletiko Madrid 0:0

Ponedeljak

Alaves - Sevilja 4:3 (2:2)

/Rioha 7, Duarte 44, Garsija 54 i 59 - Abkar 15 ag, Lamela 41, Rafa Mir 90+6/

21.30: (2,60) Granada (3,15) Rajo Valjekano (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko DmitrovićNemanja Gudelj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara