Henrik Mhitarjan (Foto: AFP)
Henrik Mhitarjan (Foto: AFP)

Neće Miki nigde za džabe

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.01.21. | 00:21

Roma dogovorila produžetak ugovora sa Henrikom Mhitarjanom

Na mala vrata je Henrik Mhitarjan stigao na Olimpiko. Arsenal ga je posle jednogodišnje pozajmice provedene u Rimu pustio bez obeštećenja u Romu, samo kako bi se ratosiljao njegove visoke plate. Vučica ga je oberučke prihvatila, mada nije previše očekivala od fudbalera koji u prethodne tri sezone, što u Arsenalu, što u Mančester Junajtedu, nije imao bogzna kakav učinak. Zbog toga je sa jermenskim fudbalerom potpisala ugovor na godinu dana.

Ugovor koji ovog leta ističe i Mhitarjanu omogućava da već sada pregovara sa zainteresovanim klubovima, koji bi mogli da ga dovedu bez obeštećenja. Međutim, od takvog scenarija neće biti ništa, jer su prema pisanju italijanskog Skaj Sporta dve strane postigle dogovor o nastavku saradnje i naredne sezone.

Izabrane vesti

Mhitarjanove brojke su prošle sezone bile odlične. Jermen je na 22 utakmice postigao devet i namestio još pet golova, ali je ove godine već na polusezoni nadmašio svoj učinak i učestvovao u više pogodaka. Konkretno u Seriji A u strelce se upisivao osam puta, a saigračima je asistirao za još sedam pogodaka. Sve to na 16 mečeva. Dakle, nekadašnji fudbaler Borusije u aktuelnom prvenstvu učestvuje u golovima Rome praktično na svakoj utakmici.

Malo ko je očekivao ovako kvalitetne partije popularnog Mikija, koji je u Rimu u potpunosti preporodio karijeru, koja je na Ostrvu bila u naglom padu. Stoga na Olimpiku ne žele da 31-godišnjeg fudbalera izgube bez obeštećenja. Štaviše, Paolo Fonseka ga vidi kao važan šraf u svom timu u budućnosti, zbog čega je uprava rimskog kluba nedavno stupila u pregovore sa Mhitarjanom, i kako piše Skaj Sport, brzo pronašla zajednički jezik sa Jermenom o nastavku saradnje do leta 2022. godine, koji bi uskoro trebalo da bude ozvaničen.


tagovi

Henrik MhitarijanRoma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara