Serhio Ramos (©Reuters)
Serhio Ramos (©Reuters)

Neće samo Mesi iz Pariza: Ramos presekao, sutra se oprašta od Parka prinčeva

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 22:41

Španski defanzivac neće produžiti ugovor i ovog leta biće slobodan u izboru nove sredine

Lionel Mesi nije jedino veliko ime što će ovog leta napustiti Pari Sen Žermen. Ugovor sa novim-starim šampionom Francuske neće produžiti ni Serhio Ramos. Španski defanzivac je ovog petka porukom na društvenim mrežama obavestio fudbalsku javnost da će se posle dve godine rastati sa Parižanima.

Kada ih je leta 2021. godine svu četvoricu predstavio pred krcatim Parkom prinčeva – beše sa njima i Ašraf Hakimi, jedini za kojeg je platio obeštećenje – prelazni rok Pari Sen Žermena označen je kao jedan od najboljih u istoriji fudbala. Četvorica dokazanih igrača dovedeni bez centa obeštećenja trebalo je da pariskom klubu pomognu u pohodu na trofej Lige šampiona. Ipak, dve godine kasnije francuski klub mu se ni metar nije približio, a kako nije u potpunosti opravdao očekivanja, kvartet besplatnih pojačanja uskoro će se rasformirati.

Izabrane vesti

Žoržinjo Vajnaldum je već na pozajmici u Romi, sa Mesijem je samo pitanje gde će nastaviti karijeru i jedino će Đanluiđi Donaruma ostati u klubu. Navodno su čelnici Pari Sen Žermena i Ramosu ponudili opciju produžetka, doduše na godinu dana uz duplo manju platu, ali mu se to očigledno nije dopalo, pa će sutra protiv Klermona na Parku prinčeva odigrati poslednju utakmicu za francuski klub.

"Sutrašnji dan je vrlo poseban, sutra ću reći zbogom još jednom poglavlju u svom životu, reći ću zbogom Pari Sen Žermenu. Ne znam na koliko mesta se neko može osećati kao kod kuće, ali bez ikakve sumnje Pari Sen Žermen, navijači i Pariz za mene su jedna od njih. Hvala za dve posebne godine tokom kojih sam bio u mogućnosti da igram na svakom turniru i dam sve od sebe. Čekaju me novi izazovi, nosiću druge nboje, ali pre toga, po poslednji put: Napred Pariz", napisao je Ramos na društvenim mrežama.

Ramos je za dve godine u Parizu odigrao 57 utakmica, s tim da je u prvoj sezoni zbog povrede upisao tek 13 nastupa. U drugoj je bio standardan, ali daleko ispod nivoa na koji nas je prethodnih godina navikao. Ipak mu je 37 godina...

Na Parku prinčeva mu polako već pripremaju zamenu. Čelnici Pari Sen Žermena navodno su krenuli po Lukasa Ernandeza koji je već obavestio upravu Bajerna da ne namerava da produžio ugovor sa bavarskim klubom, jer je u Parizu dobio znatno unosniju ponudu.



tagovi

Serhio RamosPari Sen ŽermenLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara