Neće Union Berlin biti baš džekpot iz četvrtog šešira: U danu kupljena dvojica nemačkih reprezentativaca, ukupno 10 pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 01:39

Gosens oborio klupski rekord...

Union Berlin je ozbiljno shvatio debitantsko učestvovanje u Ligi šampiona i ne želi da se obruka u eliti. Otuda se poslednjih nedelja prelaznog roka ubrzano i vrlo kvalitetno pojačava. Tokom jučerašnjeg dana ozvaničen je dolazak toliko iščekivanog Robina Gosensa (29), da bi pred ponoć dogovoren još jedan reprezentativac Nemačke - Kevin Foland (31).

I jednom i drugom karijera je u silaznoj putanji, to je jasno kao dan, međutim renome i realan kvalitet koji dvojica internacionalaca poseduju, odnosno evropsko iskustvo, mogli i te kako da znače četi Ursa Fišera od jeseni u elitnom takmičenju.

Izabrane vesti

Gosens je stigao u Inter kao veliko pojačanje za blizu 30.000.000 evra. U tom trenutku (januar 2022) važio možda i za najboljeg nemačkog beka, ali u crno-plavom nikako nije uspeo da opravda poverenje i ponovi partije iz vremena dok je nosio dres Atalante. U prvoj sezoni ispred njega bio je Ivan Perišić, da bi potom eksplodirao Federiko Di Marko. Nemac je mnogo više vremena provodio na klupi i logično - dobio želju da ode. A očito da ni nan Meaci nisu imali ništa protiv.

Pregovori su potrajali, da bi na kraju Union pristao da plati 13.000.000 u cugu i još 2.000.000 kroz bonuse. I bez tih dodataka Robin Gosens je svakako postao najskuplje pojačanje u istoriji kluba. Prethodni rekorderi bili su Taivo Avoniji i Josip Juranović, plaćeni po 8.500.000.

Nedugo pošto je u Kući starog šumara obavljena promocija nemačkog reprezentativca, Florijan Pletenberg javio je ekskluzivno kako je Union dogovorio i Folandov dolazak. Pre sedam-osam godina jedan od najboljih napadača Bundeslige (Leverkuzen ga 2016. platio Hofenhajmu čak 20.000.000 evra) završio je misiju u Monaku i imaće novu šansu da se dokazuje u Ligi šampiona.

Kako se navodi, Kneževi su pristali na obeštećenje od svega 4.000.000 evra, s tim da bi kroz bonuse mogli da dobiju još 1,500.000.

Računajući i Kevina Folanda, Berlinci su na pojačanja ovog leta potrošili preko 30.000.000 evra, što je za njih apsolutni rekord. Ipak, samo jednim odlaskom do kraja avgusta sav trošak trebalo bi da bude pokriven. Naime, u planu je odlazak prvog strelca ekipe Šeralda Bekera za kog interesovanje pokazuje nekoliko premijerligaša.

Podsetimo, Union je do sada angažovao čak osmoricu novih igrača. Plaćeni su Luka Tusar iz Herte (2.800.000), Miki Kaufman iz Kopenhagena (2.700.000) i Bernd Holerbah iz Veena (2.000.000). Brenden Aronson iz Lidsa, David Datro Fofana iz Čelsija i Aleks Kral iz moskovskog Spartaka došli su na zajam, dok je golman Aleksander Švolov stigao besplatno, takođe iz Herte. Diogo Leite iz Porta otkupljen je ovog leta za 7.500.000.

Utisak je, neće nakon ovakvih letnjih akcija Union biti baš toliko poželjan rival iz četvrtog šešira...


tagovi

Robin GosensKevin FolandLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara