©Starsport
©Starsport

Nedelja rezervisana za borbe za Ligu šampiona, dueli za opstanak dan kasnije

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 11:27

Poznati termini utakmica pretposlednjeg kola Mozzart Bet Superlige

Dva kola pre kraja Mozzart Bet Superlige u prvom planu su borbe za drugo mesto i opstanak, te će iz te perspektive značajno razrešenje dilema doneti utakmice zakazane za nedelju i ponedeljak.

Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda će susretom u subotu od 16 časova na stadionu Čika Dača otvoriti 36. kolo domaćeg šampionata, međutim duel šampiona i poslednjeg tima plej-ofa predstavljaće tek uvertiru u duele ogromnog značaja.

Izabrane vesti

Nedelja je na domaćim terenima rezervisana za rasplet u trci za drugo i treće mesto, a u toj borbi u prvom planmu su TSC i Čukarički koji sa istim brojem bodova dočekuju utakmice protiv Novog Pazara i Voždovca zakazane za 17 časova. Dva sata kasnije Partizan će gostovati Vojvodini, a već pred utakmicu na stadionu Krađorđe znaće da li susret ima rezultatski značaj. Klubu iz Humske potrebno da Brđani ili Topolčani ne pobede kako bi ostao u trci za treće mesto, dok je za očuvanje sna o kvalifikacijama za Ligu šampiona neophodno da se spotaknu oba rivala.

Iako su crno-beli istakli da će se boriti za kvalifikacije za Ligu šampiona dokle god postoji teoretska šansa, scenario koji je potreban da se dogodi je gotovo nemoguć jer pored dve pobede, izabranicima Igora Duljaja je potrebno da ni Čukarički ni TSC ne pobede u naredna dva kola.

Dan kasnije, klubovi iz plej-auta će se boritzi za bodove vredne opstanka te novosadska Mladost samo u slučaju pobedenad Napretkom ostaje u igri makar za baraž, dok je Radnik u tek malo boljoj poziciji pred utakmicu sa Kolubarom. Istovremeno, Javor i Mladost iz Lučana u direktnom duelu imaju priliku da dođu do plena vrednijeg od tri boda,

MOZZART BET SUPERLIGA - 36. KOLO

PLEJ-OF

Subota

16.00 Radnički 1923 - Crvena zvezda

Nedelja

17.00 Novi Pazar - TSC

17.00 Voždovac - Čukarički

19.00 Vojvodina - Partizan

PLEJ-AUT

Ponedeljak

18.00 Radnik - Kolubara

18.00 Radnićki Niš - Spartak

18.00 Javor - Mladost Lučani

18.00 Mladost NS - Napredak



tagovi

Mozzart Bet SuperligaPlej-of Superlige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara