Kosta Nedeljković (©Starsport)
Kosta Nedeljković (©Starsport)

Nedeljković krenuo za Birmingem: Još da zaigram za Srbiju i svi će mi se snovi ostvariti

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.01.24. | 10:41

„Kada sam počeo da treniram fudbal, san mi je bio da zaigram za Crvenu zvezdu, za reprezentaciju i da se oprobam u najjačoj ligi na svetu“, kaže desni bek Zvezde

Engleska – obećana zemlja za Kostu Nedeljkovića. I doći će do nje mnogo brže nego što je očekivao.

Desni bek Crvene zvezde uputio se danas put Birmingema, gde ga čekaju lekarski pregledi, a onda i potpis višegodišnjeg ugovora sa Aston Vilom. Potom će uslediti povratak u Srbiju i još šestomesečnog staža u sastavu prvaka Srbije. Pa na leto – Premijer lige.

Izabrane vesti

Ne krije Nedeljković da je uzbuđen pred polazak za Englesku, jer su poslednjih šest meseci njegovog života imali nestvarno ubrzanje: za tili čas je od dresa Grafičara došao do Crvene zvezde, upisao nastupe u Ligi šampiona, odmerio snage sa prvakom Evrope Mančester sitijem i evo, došao nadomak transfera u Aston Vilu!

U razgovoru za Mozzart Sport pred ulazak u avion za Englesku Kosta Nedeljković kaže da mu je ostao, u suštini, još jedan životni san, a i njega će, ako selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković održi reč, ispuniti već u martu.

Kada sam počeo da treniram fudbal, san mi je bio da zaigram za Crvenu zvezdu, pa za reprezentaciju i da se oprobam u najjačoj ligi na svetu. Očekujem da ću do leta ostvariti i taj cilj da obučem dres reprezentacije, nadam se pozivu. Tako da verujem da ću sva ta tri cilja da ispunim do leta", istakao je Kosta Nedeljković.

Ugovor sa Aston Vilom ga čeka na stolu, a Zvezda čeka 9.000.000 evra od njegovog transfera. I procente od sledeće prodaje.

"Ovakva ponuda od Aston Vile mi izuzetno imponuje, jako sam uzbuđen i veoma mi znači za samopouzdanje. Nadam se da će u Birmingemu sve proći kako treba na potpisivanju ugovora, a onda se vraćam u Srbiju. Očekujem što bolje partije u dresu Crvene zvezde u nastavku sezone i osvajanje duple krune".

Nedeljković dodaje da će mu veoma značiti što će ostati u Zvezdi još pola godine.

"Imam šest meseci da se pripremim što bolje, da tamo odem kao zreo i spreman igrač, da već od jula pružam mnogo bolje partije. Verujem da ću biti i u dresu Zvezde u nastavku mnogo bolji, nego što sam bio u jesenjem delu".

Nedeljković je u odabranom društvu Segunda Kastilja, Marka Grujića i Nenada Milijaša, koji su direktno iz Crvene zvezde otišli u englesku Premijer ligu."To je odabrano društvo, oni su bili sjajni fudbaleri. Svakako mi mnogo laska što sam među njima, a na meni je da se dokažem tamo i ostavim što bolji utisak".

Grujić je, poučen ličnim iskustovm iz Liverpula, u nedavnom intervjuu za Mozzart Sport dao nekoliko saveta budućem članu Aston Vile.

"Video sam taj intervju. Nisam pričao o tome sa njim, jer ga ne poznajem lično, ali naravno da mi znači svaki savet od takvog igrača. Grujić ima iskustvo iz Premijer lige i nosi dres naše reprezentacije, tako da će mi njegovi saveti sigurno dobro doći".

Za novog šefa stručnog štaba kaže da je doneo svežinu posle nedovoljno dobrih rezultata u jesenjem delu.

"Vladan Milojević je uneo promenu i svežinu u ekipu. On je sjajan trener, imao sam sa njim odličnu saradnju ovih dana na pripremama. Očekujem da ćemo sa njim ispuniti očekivanja navijača".

Zvezdin desni bek ističe da mu mnogo više prija formacija sa četvoricom u poslednjoj liniji, što nije bio slučaj kod bivšeg trenera Baraka Bahara.

"Milojević forsira formaciju sa četvoricom pozadi, a to je ono što meni sigurno mnogo više odgovara. Verujem da će moj kvalitet na proleće još više doći do izražaja, jer mi najviše odgovara kad u toj formaciji igram klasičnog desnog beka. Svaki trener ima neke nove zahteve i nadam se da će i Milojević uspeti da ih uspešno primeni", kaže Nedeljković.


tagovi

Kosta NedeljkovićFK Crvena zvezdaAston VilaMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara