Saido Berahino
Saido Berahino

Nekad hit Premijer, danas na pragu Zultea?! Bivši saigrač kaže: Ne bih ga doveo ni da mi platiš

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.08.19. | 16:16

Sten Kolimor doduše brani Saida Berahina

Čuli ste tu priču “milion“ puta – talenat sam po sebi nije dovoljan. A Saido Berahino ga je imao u tonama i da mu je na ramenima bila odgovarajuća glava verovatno bi danas igrao za jedan od top 10 klubova Premijer lige. Umesto toga, 26-godišnji napadač čeka transfer u Zulte Varegem, pošto je Stouk i definitivno uspeo da se ratosilja Berahinovog ugovora.

Potersi su tu “privilegiju“ platili 2.500.000 funti, pošto je na Berahinovom ugovoru ostalo još tri godine. Pokušao je Stouk da ga ostavi i bez te sume, da se ugovora oslobodi na osnovu Berahinovog hapšenja zbog vožnje u pijanom stanju. Nije uspeo i morao je da plati. Svakako jeftinije rešenje no da je fudbalera držao do isteka ugovora. Ne samo finansijski. Berahino je kidao živce svima sa kojima je sarađivao.
Da budem iskren, teško je reći gde je krenulo po zlu. Lakše je naći ono malo stvari koje su tekle kako treba. Od prvog dana se ponašao kako ne treba. Uvek je terao kontru. Ako je trening u 10, on bi se pojavio u 10.10. Kad bi nam rekli da se obučemo ovako, on bi namerno navukao nešto drugo. Izgledalo je kao da se od prvog trenutka nekome sveti. Bilo ga je čudno gledati, zaista čudno. Na trenutke vidiš da zna, ali nije ni pokušavao. Kažu nam da trčimo brže, on uspori. Ne preterujem. Svaki dan isto“, priseća se nekadašnji saigrač iz Stouka Glen Džonson.

Izabrane vesti

A nije da Berahino nije znao. U Vest Bromvič Albionu je tresao mreže kao od šale, tada se pominjalo da će umesto Dijega Koste u Čelsi. Avaj, kad mu VBA nije dozvolio da ide sve je krenulo u pogrešnom smeru. Slobodan pad.
Posle mečeva u kojima nisi igrao morao si da ideš na trčanje. Niko to ne voli, ali moraš, makar i u 21.30. Ali Saido bi samo džogirao. I onda nam zbog njega uskrate slobodan dan. Svi se pojavimo, samo se on javi da je bolestan. A mi smo tu zbog njega. I svaki put tako. To što su mu platili da ide pre vremena sve govori... Da budem brutalno iskren nije mi se dopadao ni kao osoba... Da sam trener ne bih ga doveo u tim ni da mi platiš“, kategorički će Džonson.

Doduše, uvek postoji i druga strana medalje, a nju ističe čuveni Sten Kolimor.
Berahino nije pravi profesionalac? Saglasan. Ali oni koji mu sude bez razmišljanja o efektima toga što mu je u detinjstvu ubijen otac, što je bio izbeglica i što je (iz Burundija u Englesku) putovao SAM bi trebalo da j...o umuknu. U industriji u kojoj je nuđenje pomoći stran koncept ljudi bi morali da stvari stave u pravi kontekst“.

I to je tačno. Kao što je tačno i da je Berahino imao svoju šansu. I da je sam kriv što je nije bolje iskoristio.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara