Aleksandar Mitrović (© Reuters)
Aleksandar Mitrović (© Reuters)

Nekad je teško razumeti Engleze: Tri gola deteta iz Bristola vrede više od šest Mitrovićevih!?

Vreme čitanja: 1min | pet. 11.02.22. | 11:28

Srpski napadač bez nagrade za igrača meseca

Prvi zadatak je da opet uvede Fulam u Premijer ligu, drugi da postane najbolji strelac u jednoj sezoni Čempionšipa, sve ostalo je manje važno Aleksandru Mitroviću. Makar to bile i pojedinačne nagrade koje dodeluje drugoligaška organizacija u engleskom fudbalu.

Kandidat je bio, ali priznanje za najboljeg u januaru nije dobio, iako je po svim parametrima bio ubojit na ličnom nivou, samim tim pomogao klubu iz Londona da se učvrsti na prvom mestu tabele. Sve to nije bilo dovoljno odgovornima da 27-godišnjem Smederevcu dodele priznanje za igrača meseca. Trofej je završio u rukama Entonija Semenja, 22-godišnjeg špica Bristol Sitija.

Izabrane vesti

Mimo svake logike. Primera radi: Mitrović je tokom januara postigao šest golova i dopisao dve asistencije na četiri utakmice, momak poreklom iz Gane tri dao i tri namestio, a čak u i direktnom okršaju ga nekadašnji centarfor Partizana „šije“, jer je 15. januara autorizovao het-trik i još uposlio Niskensa Kebana u ubedljivom slavlju ekipe Marka Silve nad Bristolom (6:2) za koji je Semanjo bio dvostruki strelac.

Mitrović je u karijeri četiri puta osvajao nagradu za igrača meseca u Čempionšipu (mart 2018, april 2018, oktobar 2019. i oktobar 2021).

Do ovog trenutka, Aleksandar Mitrović je postigao 30 golova, nedostaje mu još jedan da izjednači apsolutni rekord takmičenja u vlasništvu Ajvana Tonija, prošle sezone strelca 31 gola. Do kraja je ostalo još 17 kola.

Subota, 16.00: (5,30) Hal (3,70) Fulam (1,68)


tagovi

Aleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara