Erik Garsija i Troj Dini u duelu (©AFP)
Erik Garsija i Troj Dini u duelu (©AFP)

Nekad Pike, sada Garsija: Barsa naciljala odbeglog sina kojeg je Pep lansirao u orbitu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 11:14

Sada ili u narednih godinu dana – Barselona neće odustati tek tako

Problematika Pepa Gvardiole sa štopera naterala ga je da u vatru ove ove sezone baci i golobradog Erika Garsiju. U konkurenciji skupo plaćenih Ajmerika Laporta, Džona Stounsa i Nikolasa Otamendija, mladi španski reprezentativac ostavio je vrlo dobar utisak i sebi brzo kupio mesto za stalno u prvom timu.

Njegove dobre role u sezoni za nama nisu oduševile samo Pepa Gvardiolu, koji mu je u nastavku šampionata poverio veću minutažu, već i Barselona koja je spremna da svog odbeglog sina vrati kući! Katalonski Mundo Deportivo javlja da se sportski sektor Barselone ozbiljno pokajao zbog toga što se pre tri godine olako odrekao Garsije, tada polaznika čuvene Masije, jer je procena bila da nema dovoljno kvaliteta da igra na nivou koji Barselona zahteva. Ipak, za nešto manje od godinu dana Garsija je eksplodirao i postao jedan od standardnijih u odbrambenoj liniji ispred Edersonovog gola, pa je Barselona sada spremna skupo da plati njegov povratak nazad.

Izabrane vesti

Siti je te 2017. za Garsiju platio nešto manje od 2.000.000 evra, a sada bi cena mogla da ide i na preko 40.000.000 evropskih novčanica. Barselona je već obavila inicijalne razgovore sa zastupnicima mladog španskog reprezentativca, koji je viđen kao idealni naslednik Đerara Pikea. Podsetimo, Barselona je i Pikea svojevremeno pustila da ode u Mančester junajted, pre nego što ga je 2008. godine vratila za tadašnjih 5.000.000 evra i postao klupska legenda. Garsija će izvesno koštati mnogo više!

Oko Etihada se poslednjih dana šuška da je na pragu potpisa Kalidu Kulibali, s tim da bi njegov transfer trebalo da bude finansiran od prodaje Džona Stounsa, ne Garsije. Osim toga, na izlaznim vratima je i Nikolas Otamendi, koji se povezuje sa Betisom gde bi obnovio saradnju sa Manuelom Pelegrinijem.

Barselona je spremna da se za Garsijin potpis bori tokom narednih godinu dana. On sa Sitijem ima ugovor do juna 2022. godine, pa bi narednog jula, pod uslovom da ne bude produžetka saradnje, visina obeštećenja bila možda čak i manja od one koja se sada pominje. Jedan od Barsinih džokera u rukavu upravo je Pike, koji bi trebalo da posluži kao mamac za Garsiju. Tačnije, iskusni štoper imaće zadatak da obavi razgovor s njegovim potencijalnim naslednikom i predoči mu planove za budućnost u kojoj bi i sam Garsija imao noseću ulogu.

Posao neće biti nimalo lak, pogotovo jer Mančester Siti takođe ima velike planove s Garsijom, ali Barselona neće odustati tako lako...



tagovi

Erik GarsijaLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara