{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Nekad ponuda od 20.000.000 evra, danas proba u 11. timu Belgije

/ Izvor: mozzartsport
Komentari: 7
Saido Berahino je baš „propao“
Nekad ponuda od 20.000.000 evra, danas proba u 11. timu Belgije

Pre dve i po godine Stouk je platio Vest Bromvič Albionu bezmalo 14.000.000 evra. Činilo se da je dobio napadača sposobnog da daje golove, ali mrka kapa. Saido Berahino je „propao kao žeton“, bio je strelac tek triput u prvenstvenim duelima za klub sa Britanija stadiona i pao je toliko nisko da ga niko neće, već mora da se dokazuje na probi.

Tako je reprezentativac Burundija stigao u Zulte Varegem, Belgijanci su mu pružili ruku spasa i naznačili da ima dve sedmice da ih uveri da je vredan potpisa. Mada, pitanje je da li je to i dalje isti onaj igrač koji je izgledao sasvim pristojno u Vest Bromvič Albionu pod komandom Tonija Pjulisa, kad se pominjalo da ga žele Liverpul, Totenhem i Čelsi, spremni da plate do 20.000.000 evra za njegov potpis.

Tek, iako mu je karijera u slobodnom padu, možda još ima šanse da je oživi. Bar se tome nada Frenki Duri, trener Zultea.
Agenti često nude igrače, a mi im kažemo da nas ne zanimaju, međutim, jednog dana dobio sam SMS od menadžera koji je predložio Berahina. Kvalitetan igrač, ima 130 premijerligaških utkamica, pre dve godine je vredeo 14.000.000 evra, što su sve pozitivne stvari“, kaže Duri.

Možda bi se dogovor već ozvaničio da Berahino ima „sređenu glavu“. Ali nije baš cvećka.
Razgovarali smo ceo sat. Zna da je grešio u prošlosti. Neću zbog toga da mu postavlim 101 pitanje o onome što je bio. Živimo u okruženju gde svako može da sudi svakome ako pogreši. Što se mene tiče, Sadio kreće od nule i želim da ga treniram u budućnosti. Uostalom, on i nije toliko star, u avgustu će napuniti tek 26 godina. Nije deset leta stariji“, smeška se Frenki Duri, trener Zultea.

Priliku za prvi test Berahino će imati večeras, kada koplja u prijateljskom meču budu ukrstili Varegem i Ostende (19.00).

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×