Stadion Old Traford (© Reuters)
Stadion Old Traford (© Reuters)

Nekad su svi hrlili na Old Traford, danas najbolji razmatraju druge opcije

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 11:07

Endi Kol i Rio Ferdinand u susret narednom prelaznom roku Mančester junajteda

Od poslednje titule (2013) defilovali su Old Trafordom mnogi asovi svetskog fudbala. Od Huana Mate, preko Anhela di Marije, Radamela Falkaa, Bastijana Švajnštajgera, Zlatana Ibrahimovića, Romelua Lukakua, sve do Edinsona Kavanija. I traži se – još.

Mančeter junajted je takav klub. Glamoruzan. Možda Uprava neće uvek gledati isključivo igračke kvalitete, već će u prvi plan staviti maketinške opcije, ali nema sumnje da bi neko poznato planetarno ime povećalo šanse Crvenih đavola da posle osam godina čekanja vrate titulu na Old Traford.

Izabrane vesti

Pitanje je samo da li je to izvodljivo, jer – da se ne lažemo – Mančester ni u Engleskoj, a kamoli Evropi, nije ono što je bio pre desetak ili 15 godina.

Da biste doveli najbolje igrače, Erilinga Halanda na primer, morate nečim da ih privučete. Recimo, šansom za osvajanje trofeja ili da makar da budete konkurentni u narednoj sezoni. Ti momci su traženi, razmatraće i druge opcije, poput Mančester Sitija, Liverpula, Čelsija, Reala, možda Barselone. Da ste igrač i da vas zovu svi pobrojani klubovi, kako bi se u ovom trenutku među njima kotirao Mančester junajted“, pita se Endi Kol, legendarni špic Junajteda.

Za šest godina pod vođstvom ser Aleksa Fergusona dao je 121 gol na 275 utakmica, međutim uverava da su se vremena toliko promenila da sad vrhunski igrači ne hrle na Old Traford bezuslovno. Jednostavno, krug velikana se proširio.

Iako volim Mančester, ne bih rekao da klub u ovom času može da se živi samo od svog imena. Pogotovo ako pokušava da dovede zvučna pojačanja. Nije isto vreme sad i kad sam ja potpisao za Junajted. Moramo biti brutalno iskreni, u to doba svi su želeli da završe na Old Trafordu. Sad je 2021. i moramo se zapitati da li baš svi žele da potpišu za Mančester. Nisam siguran“, dodao je Kol.

Nasuprot njemu, nekadašnji štoper Junajteda, Rio Ferdinand savetuje aktuelne čelnike da po svaku cenu pojure jednu od dve mlade zvezde svetskog fudbala, Erilinga Halanda iz Borusije ili PSŽ-ovog Kilijana Mbapea. Dok je bude kasno.

Ednison Kavani jeste dobar, ali je prolazan. Mančesteru je potreban još jedan špic. Ukoliko su Haland ili Mbape dostupni, ne bi smelo da se dozvoli da odu u druge sredine. Morao bi Junajted da okrene svet naglavačke kako bi ih anghažovao. Navikli su Crveni đavoli da imaju zvezdu do zvezde, a ova dvojica bi mogla da promene narativ kluba. Toliko su dobri. Ima prostora za jačanje kadra, šanse se ukazuju, čini mi se da su pojedini fudbaleri dostupni. Junajted mora da bude u igri za njihov potpis“, smatra Ferdinand.


tagovi

Mančester JunajtedEndi KolRio Ferdinand

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara