Gonzalo Morales (©AFP)
Gonzalo Morales (©AFP)

Nekada skupljač lopti, sada idol Bombonjere - zapamtite Gonzala Moralesa (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 03.10.22. | 01:35

Argentinska Liga profesional: Golom devetnaestogodišnjeg napadača, Boka dobila gradski derbi protiv Veleza sa 1:0 i preuzela prvo mesto, pet kola pre kraja šampionata. Plavo-žuti u igri za triplu krunu u zemlji Gaučosa

GOOOOOOL! Kultna Bombonjera je eksplodirala u 79. minutu gradskog derbija protiv Velez Sarsfilda u 22. kolu šampionata Argentine. Navijači slavnog kluba imaju novog miljenika, novog idola, Gonzala Moralesa. Ima samo 19 godina, krajem prošlog meseca je debitovao za plavo-žute u pobedi protiv Godoj Kruza sa 1:0. Igrao je poslednjih devet minuta, osetio je teren, šta znači igrati za prvi tim slavnog kluba iz Buenos Ajresa.

Pet dana posle debija za najbolji tim, a to je izborio odličnim igrama u drugom timu slavnog kluba iz Buenos Ajresa, dao je 13 pogodaka na 10 mečeva, postigao je prvenac u trijumfu protiv Kilmesa sa 3:2 u četvrtinalu Kupa Argentine. Zaigrao je u napadu sa Darijom Benedetom.

Izabrane vesti

To je bio uvod u novu blistavu partiju mladog asa koji je postigao odlučujući gol za velika tri boda Boke. Kružili su domaćini oko gola gostiju, nikako nisu uspevali da probiju bedem komšija, ali nije bilo promene rezultata do 11 minuta pre kraja. Posle akcije još jedne mlade nade plavo-žutih, Alana Varele, širio je Morales ruke, tražio loptu, na kraju ju je dobio, a onda je opalio po njoj, za gol, za veliko slavlje navijača Boke.

Mladi Morales je bio zlatni Ibarin džoker. Ušao je u igri samo sedam minuta pre prvog gola u prvenstvu koji bi na kraju mogao da bude ključan za novu titiulu. Zamenio je iskusnog Giljermea Fernandeza.

Pre toga, doskorašnji lider, Atletiko Tukuman, je poražen od Patronata u gostima (1:2), pa je Boka mogla do čelne pozicije u Ligi profesional, što je i ostvarila. Sada sve zavisi od tima Uga Ibare, pet kola pre kraja šampionata.

Turbulentna sezona Boke mogla bi da bude iz snova. Krajem prošle godine je osvojen utešni Kup Argentine, u prvom delu 2022. godine je osvojen drugi put Liga kup, izboren plasman u Kopa Libertadores 2023. Letos je smenjen Sebastijan Batalja posle serije loših rezultata, malo ko je i sanjao da se može stići do titule. Na užarenu klupu je sela još jedna legenda kluba, Ugo Ibara, koji savršeno vodi svoj tim. Plavo-žuti su u u igri za odbranu trona u Kupu Argentine.

Boka u prvenstvu ima bod više od čuda iz Tukumana, dve od Rasinga, verovatno najvećeg konkurenta za krunu u zemlji Gaučosa.

Prošle nedelje, kada je postigao prvenac u prvom timu Boke, tinejdžer koji likom izgleda i mlađe nego što jeste, sijao je od sreće što je igrao u tandemu sa idolom, Darijom Benedetom, popularnim Pipom.

"Ovo je ispunjenje mojh snova, da mogu da se igram sa Pipom. Veoma sam srećan zbog svega kroz šta prolazim. Presrećan sam što sam igrao od početka, mislim na svoju porodicu koja je bila u Kordobi. Oni su me uvek gurali napred, terali da izdržim kada mi je bilo teško. Hvala treneru na poverenju“, rekao je Morales u suzama posle gola Kilmesu u četvrtifinalu Kupa Argentine (3:2).

Odmah posle prvenca u dresu Boke prošle nedelje, na društvenim mrežama se pojavila slika Benedeta sa tada skupljačem lopti. Pogađate, taj klinac bio je upravo Gonzalo Morales.

Početak iz snova za mladog napadača. Tek će se čuti za ovog klinca...

U finišu meča je proključala vrela argentinska krv. Sudija je podelio čak tri crvena kartona, dvojici gostujućih fudbalera, Fransisku Ortegi i Valentinu Gomezu, dok je kod domaćina ranije u svlačionicu morao napadač Luis Vaskez.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

ARGENTINA 1 - 22. KOLO

Četvrtak

Barakas - Himnasija La Plata 1:1 (1:0)

/Bandijera 28 - Dominegez 71/

Petak

Estudijantes - Kolon 2:4 (1:1)

/Zukui 32, Nogera 90+4 - Pieroti 19, Rodrigez 53, 74Abila 70/

Tigre - Aldosivi 3:0 (2:0)

/Armoa 15, Retegui 19, 61/

Subota

Rasing - Rosario 4:3 (1:3)

/Alkaraz 8, Vekio 66, Romero 68, Moreno 90+2 - Almada 19, Bounanote 24, Veliz 34/

Union - Njuels 0:1 (0:1)

/Garsija 15/

Kordoba - Sarmijento 0:0

Platense - Defensa i Hustisija 0:0

San Lorenco - Urakan 1:0 (1:0)

/Seruti 3/

Banfild - Godoj Kruz 1:1 (0:1)

/Čavez 58pen - Badaloni 45/

Nedelja

Arsenal - Independijente 0:1 (0:1)

/Valjeho 3/

Patronato – Atletiko Tukuman 2:1 (1:1)

/Estigaribija 16, Medina 65 – Koronel 5/

Boka Juniors – Velez Sarsfild 1:0 (0:0)

/Morales 79/

Taljeres Kordoba – Lanus 0:1 (0:0)

/Trojanski 79pen/

Ponedeljak

Argentinos Juniors – River Plejt u toku



tagovi

Južna AmerikaArgentinaArgentina 1Boka juniorsGonzalo MoralesVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara