Konte (desno) u dresu Remsa (©Reuters)
Konte (desno) u dresu Remsa (©Reuters)

Nekadašnja velika nada francuskog fudbala ide na robiju

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.01.21. | 03:48

Antoan Konte mora u zatvor na godinu dana

Bio je Antoan Konte velika nada francuskog fudbala. Kao tinejdžer je nosio dres Pari Sen Žermena, pa svih reprezentacija Francuske u mlađim kategorijama.

Bio je Konte desni bek od kojeg se mnogo očekivalo, pa čak i kad je 2013. otišao iz Pariza na pozajmicu u Rems, gde je ostao četiri godine.

Izabrane vesti

Ali, u tom periodu napravio je pakao od života i sebi i momku koji se umešao da zaustavi Konte dok je nasred ulice tukao svoju devojku. Kada se činilo da je divljanje prestalo, fudbaler je otišao do stana i vratio se sa bejzbol palicom. Pretukao je čoveka, naneo mu teške povrede glave, opasne po život.

Sve se to desilo još 2016. godine, a tek sada je dobilo epilog na sudu. A, presuda glasi: godinu dana u zatvoru i još dve uslovno. Konte mora na robiju i njegova fudbalska karijera, a od 2017. je član izraelskog Beitara, mora da bude prekinuta.

Branio se fudbaler na suđenju rečima da se kaje, da se promenio, da je bio isprovociran, ali sudski nalazi su pokazali da je čoveku naneo trajne povrede glave zbog kojih gotovo da ne može da pomera levu ruku.


tagovi

Beitar JerusalimFrancuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara