Nunjez i Gašpar (Reuters)
Nunjez i Gašpar (Reuters)

Nekadašnji predsednik Barselone: Prvi čovek La Lige ne želi ni Barsu niti Kataloniju

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.08.21. | 15:15

Gašpar žestoko opleo po Havijeru Tebasu

Đoan Gašpar, bivši prvi čovek Barselone, od jula 2000. do februara 2003. godine, koga smatraju jednim od najboljih potpredsednika kluba u istoriji (tokom ere Žozepa Luisa Nunjesa), ali i jednim od najgorih predsednika, u razgovoru za Radio Marku izneo je nekoliko optužbi na račun predsednika La Lige Havijera Tebasa.

Izabrane vesti

"Bio sam jedan od osnivača La Lige i mogu da kažem da je osnovana sasvim drugičija od onoga što je danas. Nemam nikakvih simpatija prema Tebasu. To nije nešto što je nastalo sada, već traje dugo. On ne želi Barsu, niti Kataloniju", žustro je reagovao Gašpar uvlačeći politiku u vruće teme.

Bio je vrlo kritičan i prema načinu ponašanja La Lige u slučaju Mesi, jer smatra da nije učinila sve što je bilo moguće da argentinski as ostane u Barsi.

"Da je Laporta, umesto što je odbio ugovor, pristao da stavi klub pod hipoteku na 50 godina, uveren sam da bi Mesi ostao u Barsi. Ali, Laportina odluka (da to ne uradi) je potpuno ispravna."

Dodao je da ono što je Tebas uradio, jeste bilo pridržavanje statuta La Lige. Siguran je da bi se, da je neko drugi bio u poziciji Barse, ponašao manje agresivno. Nije iskazao preteranu zabrinutost zbog ozbiljne ekonomske situacije u kojoj se nalazi katalonski klub.

"Za 30 godina koliko sam bio menadžer Barse proživeo sam ovakve situacije i još gore. Ono što je sigurno, sećanje u fudbalu brzo prolazi. Mnogo više bi bio zabrinut da je klub otišao u ruke velike kompanije ili investicionog fonda", dodao je Gašpar.


tagovi

PrimeraLionel MesiĐoan GašparHavijer TebasBarselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara