Rafael Viki (©Reuters)
Rafael Viki (©Reuters)

Neki novi Jang Bojs: Vikijev tim ne prima golove kao Vanetin

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.07.22. | 14:21

Tim iz Berna dočekuje u nedelju od 16.30 časova Grashopers u 3. kolu Superlige Švajcarske

Prošla sezona je bila košmarna za navijače Jang Bojsa. U prvenstvu su žuti na 36 utakmica primili 50 golova i lako su ispali iz trke za titulu, koju je osvojio Cirih. U međuvremenu su promenili trenera Matea Vanetu, ove sezone ih vodi Rafael Viki, koji je potpuno zategao odbranu. Na prva četiri meča u sezoni tim iz Berna nije primio gol, a tu formu će probati da zadrži i ove nedelje od 16.30 časova protiv Grashopersa.

Jang Bojs je idealno otvorio Superligu Švajcarske, najpre je deklasirao branioca trona Cirih sa 4:0, a zatim je prošle nedelje preslišao kao gost i Sion sa 3:0. Između ta dva meča je savladana u Letoniji Liepaja u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencije, a potom je prošlog četvrtka overen prolaz u 3. kolo pobedom nad Letoncima sa 3:0.

Izabrane vesti

Na početku sezone se istakao francuski napadač Vilfred Kanga, postigao je tri pogotka u prva dva meča u prvenstvu, ali je u međuvremenu napustio Švajcarsku. Kupila ga je Herta, tako da će on nastaviti karijeru u Nemačkoj i neće moći da pomogne doskorašnjim saigračima protiv Grashopersa.

Nadoknadiće se već nekako njegov odlazak, tu su od napadača Žoel Monteiro, Kedrik Iten, Mešak Elija i Žan Pjer Nsame. Mnogo je važnije da odbrana nastavi da igra dobro.

16.30: (1,32) Jang Bojs (5,50) Grashopers (9,00)

Jer, navijačima Jang Bojsa su i dalje sveže traume iz prošle sezone. Od 20. do 35. kola, dakle na 16 uzastopnih utakmica, primljen je barem po jedan gol. To je bio crni rekord kluba od 2003/2004. godine, od kako se prvenstvo Švajcarske igra po ovakvom sistemu.

Sada se juri pozitivan rekord, koji iznosi pet uzastopnih prvenstvenih mečeva bez primljenog gola. Da je Liepaja švajcarski tim, sada bismo pisali o stizanju rekorda. Ovako, moraće da se sačeka još malo.

Domaćin je danas bez Laupera, Makeirasa, Ugrinića i Zbindena, svee zbog povreda. Bez njih će ugostiti velikog rivala. Grashopers je za sada odigrao tek jedan meč ove sezone. U 2. kolu je savladao Lugano bez većih problema, sa 2:1.

Prošle sezone su se Jang Bojs i Grashopers sastali četiri puta. Tri meča su završena remijima, samo je na poslednjem, 22. maja, Jang Bojs slavio sa 3:0. Tom utakmicom je prekinuo onaj niz primljenih golova.

ŠVAJCARSKA 1 – 3. KOLO

Subota

Sankt Galen – Cirih 2:0 (2:0)

/Von Mus 20, 45+1/

Sion – Servet 0:0

Nedelja

16.30: (2,40) Vintertur (3,30) Lugano (3,00)

16.30: (1,32) Jang Bojs (5,50) Grashopers (9,00)

Odloženo

Lucern – Bazel

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1Jang BojsGrashopers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara