Račić u dresu Valensije protiv Atletiko Madrida (© AFP)
Račić u dresu Valensije protiv Atletiko Madrida (© AFP)

Neko će profitirati od Uroša Račića: Braga ima šest dana da ga kupi, a onda bi da ga proda

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.06.23. | 00:01

Za rasplet je zainteresovana i Valensije

Delovalo je da se Uroš Račić oprostio od navijača Brage po okončanju finala Kupa Portugala u kome je Porto bio bolji (2:0), međutim, lako bi moglo da se desi da srpski reprezentativac ostane u Kamenolomu. Makar na kratko.

Braga ima rok do 30. juna da se izjasni da li će otkupiti ugovor 25-godišnjeg veziste, koji je minulu sezonu proveo na pozajmici iz Valensije. Prvobitna reakcija sportskog sektora Brage je da bi to bila skupa investicija, da bi protokom vremena u trećeplasiranom klubu poslednjeg šampionata Portugala shvatili da bi, ipak, mogli da profitiraju. I to tako što će Račića – prepordati.

Izabrane vesti

Marka navodi da se situacija među Arsenalistima promenila i da sad rukovodstvo razmatra da li se isplati aktivirati opciju kupovine ugovora od Slepih miševa po navedenoj ceni. Razlog je dvostruki. Prvi se tiče činjenice da će Braga igrati „samo“ kvalifikacije za Ligu šampiona, plej-of je zakazan za drugu polovinu avgusta i deo čelnika smatra da bi kupovina nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde predstavljao rizik u situaciji kad se ne zna da li će biti velike nagrade UEFA za slučaj plasmana u grupnu fazu. Drugi je oličen u saznanju da je Braga odmah po okončanju prvenstva dovela Vitora Karvalja i platila ga Žil Visenteu samo 2.000.000 evra.

A opet, ima zagovornika ideje da vredi reskirati, kupiti Račića za 5.000.000 evra i onda ga i naredna dva meseca prodati. Pogotovo što Marka dodaje da Kraljevčanina prati nekoliko premijerligaških klubova, novac njima ne predstavlja problem i sa te strane Braga bi mogla da zaradi.

Mogla bi i Valensija, mada su joj ruke vezane do poslednjeg dana juna. Dotad je prinuđena da čeka odluku Brage. Posle toga će se, verovatno, i sama ponašati slično, jer finansijska situacija na Mestalji ni izbliza nije idilična i realno deluje da klub prihoduje od igrača koji imaju neku cenu na tržištu. Uroš Račić je takav.

U svakom slučaju, Srbin ne mora da brine, kakav god scenario da usledi. Ugovorom je vezan za Slepe miševe do juna 2024, u najgorem slučaju igraće La ligu. Kvalitetnije takmičenje od Primeire.


tagovi

Uroš RačićValensijaBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara