©Reuters
©Reuters

Nema Bahara, nema Lige šampiona: Jang Bojs preslišao Haifu za povratak među elitu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 22:58

Švajcarski šampion slavio sa 3:0, iako su i gosti imali dosta prilika, ali su napravili nedopustive greške u odbrani

Ništa od četvrtog učešća u grupnoj fazli Lige šampiona za Makabi iz Haife. Izraelski šampion je zaustavljen na poslednjem koraku, gde ga je eliminisao švajcarski Jang Bojs i posle godinu dana pauze se vratio među elitne klubove Starog kontinenta.

Mesaj Dego nije uspeo da ponovi učinak svog prethodnika Baraka Bahara, iako je njegova ekipa ušla vrlo odlučno i samouvereno u meč. Sve do primljenog gola u 23. minutu, Izarelci su bili ti koji su kontrolisali igru i ozbiljno napadali, ali ih je pogodak Sedrika Itena posle centaršuta Mešaka Elije potpuno isekao.

Izabrane vesti

Nedostajalo je Makabiju poprilično i sreće, pogotovo na početku utakmice. Din David je u trećem minutu pogodio stativu, dok je dva minuta kasnije poništen lob Doleva Hazize. Ipak, u defanzivi su napravili nedopustive propuste, pre svega u čuvanju Elije, posle čijeg je centaršuta u 28. minutu nesrećni Abdulaje Sek postigao autogol, prebacivši Itamara Nicana.

A onda kada je Makabi trebalo da krene na sve ili ništa s počletka drugog poluvremena, gosti ih haife su nokautirani. Saidi Janko je ovoga puta centrirao, gostujuća odbrana ponovo katasrofalno reagovala, pa je iz drugog plana, na loptu koja je bila potpuno usamljena na ivici kaznenog prostora naleteo Filip Ugrinić i postavio konačan rezultat utakmice. Inače, Ugrinić je vezista srpskog pšorekla, koji je prošle sezone stigao iz Lucerna za obeštećenje od 2.000.000 evra i izborio se za važnu ulogu u timu.

Jang Bojs je tri gola postigao iz tri udarca u okvir gola. Gosti su imali čak 20 šuteva i 59 odsto loptu u svom posedu, ali im to nije ništa donelo po pitanju konačnog rezultata utakmice. Pokušavao je Makabi na svaki način da se vrati u život. U 78. minutu Dija Sabu je odlično šutirao, ali je Entoni Račoli odlično intervenisao. To nije bilo sve, pošto je udarac Doleva Hazize u 84. minutu završio na levoj stativi, dok je pokušaj Erika Šuranova prohujao pored desne stative.

Posle svega viđenog, možda je previše reći da je u Ligu šampiona otišao kvalitetniji tim, već u ovom takmičarski bolja ekipa. Jang Bojse je iskoristio praktično sve svoje prilike, i uz malo sreće ušao u elitno takmičenje.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠI:

Utorak

Galatasaraj - Molde 2:1 (1:0), prvi meč 3:2

/Ikardi 7pen, Anhelino 90+3 - Hestad 66/

Panatinaikos - Braga 0:1 (0:0), prvi meč 1:2

/Bruma 83/

Jang Bojs - Makabi Haifa 3:0 (2:0), prvi meč 0:0

/Iten 23, Sek 28ag, Ugrinić 46/

Sreda

21.00: (1,85) AEK (3,50) Anverpen (4,40) , prvi meč 0:1

21.00: (1,65) Kopenhagen (3,70) Rakov (5,60) , prvi meč 1:0

21.00: (1,55) PSV (4,10) Rendžers (6,00), prvi meč 2:2

***kvote su podložne promenama


tagovi

Jang BojsMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara