Stadion Serveta (©AFP)
Stadion Serveta (©AFP)

Nema "sklanjalice" u Ženevi

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 10:59

Sankt Galen će morati da se pomuči kako se odlepio na vrhu, jer su i Servetu neophodni bodovi

Kako se samo menja situacija u Superligi Švajcarske iz runde u rundu. Klackalica kakva odavno nije viđena u zemlji sira i satova. Jang Bojs i Sankt Galen vode veliku bitku za šampionsku titulu, ali oba tima nikako ne uspevaju da iskoriste kikseve rivala. Zeleno-beli su u prošlom kolu remizirali u Luganu, da bi Momci sinoć doživeli poraz u Bazelu, čime su ostavili četi Petera Cidlera prostor da već danas steknu tri boda više.

Ipak, daleko od toga da Sankt Galen čeka "sklanjalica" u Ženevi, u okviru 30. kola (16.00). Servet je sastav koji je doskoro figurirao kao neko ko može da ugrozi Bazel na trećem mestu, mada ga je forma u proteklom periodu izdala i sada se bori da zadrži poziciju koja garantuje izlazak na evroscenu. Cirih i Lucern bi je rado preoteli, pa Les Grenats ima imperativ rezultata. Tim iz Ženeve jednostavno ne može da igra na "nulu", što je u proteklom periodu bio njegov zaštitni znak. Servet je u prošlom kolu pobedio Lucern i tako prekinuo post u vidu šest duela bez pobede u šampionatu. Tokom tih šest mečeva ekipa Alana Gejgera je čak pet puta remizirala.

Izabrane vesti

Sankt Galen je posle ponovnog pokretanja prvenstva izgubio jedino od Ciriha, i to ubedljivo kod kuće (0:4), kada se činilo da od šampionskih snova neće biti ništa. Ipak, Cidlerovi momci su se konsolidovali i izborili tri vezane pobede, da bi u protekloj rundi izvukli bod u gostima, u efikasnom meču u Luganu (3:3).

Zeleno-belima je svejedno da li igraju kod kuće ili u gostima, pošto su osvojili identičan broj bodova u oba slučaja, a tradicionalno dobro stoje u sudarima sa Servetom. Na 13 minulih dvoboja sa bordo timom nisu izgubili, a 10 od prethodnih 11 sučeljavanja u Ženevi u Superligi završena su golom na obe strane.

ŠVAJCARSKA 1 - 30. KOLO

Subota

Cirih - Sion **odloženo

Bazel - Jang Bojs 3:2 (1:0)

Nedelja

16.00: (2,15) Lucern (3,40) Lugano (3,40)

16.00: (2,75) Servet (3,40) Sankt Galen (2,50)

16.00: (2,40) Tun (3,35) Ksamaks (2,95)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1Sent Galenservet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara