Nema spasa za Livorno

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.01.20. | 15:37

Peruđa nastavlja poteru za plej-ofom na domaćem terenu (21.00)

Fudbalska slava je promenljiva kategorija, naročito na Apeninskom poluostrvu. Nekada stabilan član Serije A i klub koji je imao brdo navijača na teritoriji naše zemlje, sada se nalazi na ivici propadanja u treću ligu. Livorno će teško uspeti da se izvuče iz ove neprijatne situacije, a duel sa Peruđom na gostujućem terenu je samo prva od mnogih meč lopti koje će ovaj tim morati da sačuva u borbi za goli život (21.00).

Jedino što može opasno da ih obraduje pred gostovanje Peruđi jeste činjenica da se domaći tim nalazi u prilično katastrofalnoj formi, pošto je upisao tri vezana poraza. Ruku na srce, dva su bila na gostovanjima, a od toga je jedan bio u Kupu Italije protiv Napolija, pa večerašnji domaćin može da kaže da je imao nezogdan raspored.

Izabrane vesti

Uprkos svemu tome, Peruđa bi se pobedom protiv Livorna popela na osmo mesto na tabeli, ujedno i poslednje koje vodi u plej-of. Sa druge strane, gosti bi i da trijumfuju ostali na poslednjem mestu pošto trenutno zaostaju šest poena samo za pretposlednjim timom, dok im mesto u baražu beži golemih deset bodova.

Da sve bude neprijatnije, Livorno nije pobedio protiv Peruđe još od 2012. godine, što znači da domaći tim od tada peva pesmu sa sedam utakmica na kojima je ostao neporažen, uključujući tu i solidne četiri pobede, te trijumf ovog tima poslednjeg dana avgusta na samom početku sezone. Tada je bodove Peruđi doneo Jemelo, a Maceo je sa penala samo pet minuta po pogotku fudbalera večerašnjeg domaćin promašio i prepustio sve rivalu.

Livorno ulazi u predstojeći susret nakon ludačke utakmice sa Entelom koja je završena rezultatom 4:4. Interesantno je da je današnji gost vodio sa 3:1 na poluvremenu, a da je poslednji gol primio u 96. minutu, čime je ispustio pobedu.

ITALIJA 2 – 21. KOLO

Petak
Empoli – Kjevo 1:1 (1:0)

Subota
Pordenone – Peskara 0:2 (0:0)
Piza – Juve Stabija 1:1 (0:0)
Entela – Kremoneze 1:1 (1:1)
Čitadela – Benevento 1:2 (0:0)
Salernitana – Kosenca 2:1 (2:1)

Nedelja
Venecija – Trapani 1:1 (1:0)
Krotone – Specija 1:2 (0:1)
Askoli – Frozinone 0:1 (0:0)

Ponedeljak
21.00: (1,70) Peruđa (3,60) Livorno (5,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara