@ FK Partizan
@ FK Partizan

Nema zaraženih u Partizanu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.05.20. | 10:59

Stigli rezultati

Što se tiče naših najvećih klubova lopta može da se zakotrlja. Svi su negativni u Crvenoj zvezdi na COVID-19, svi su negativni i u Partizanu. Rezultati testova na virus korona pokazali su da u Humskoj 1 nemaju razloga da strahuju pred završnicu prvenstva, pošto su igrači i članovi stručnog štaba apsolutno zdravi i nemaju nikakve simptome na bolest koja hara svetom.

Postojala je doza neizvesnosti minulih dana kakav će biti ishod testova sprovedenih minule sedmice, ali ovog ponedeljka sve nedoumice su otklonjene. Sa zvaničnog mesta, iz Instituta za virusologiju, vakcine i serume “Torlak”, stiglo je obaveštenje da niko od testiranih nema koronu.

Izabrane vesti

Osim fudbalera, trenera, brisevi su uzeti i od zaposlednih u Sportskom centru “Zemunelo”, kako od radnika zaduženih za održavanje terena, tako i kuvara, osoblja unutar kompleksa, svih koji su bili u nesposrednom kontaktu sa igračima. Sve u cilju zaštite i smanjenja mogućnosti prenosa infekcije na minimum. Ovakvo saznanje značajno će olakšati nastavak trenažnog procesa crno-belih, pogotovo u svetlu činjenice da se sezona ne bi ni privela kraju ako bi se otkrilo da je makar jedna igrač u Superligi inficiran.

Nije to još jasno definisano, ali već sad mogu da kažem da prvenstvo ne bi bilo nastavljeno ako bi neko od igrača bio pozitivan na virus korona. To bi značilo da bi ceo taj tim morao u karantin, kao i oni koji su možda sa njima bili u kontaktu. Ni opcija da se pozitivni igrač isključi iz tima, a da ostatak ekipe nastavi takmičenje nije pravedna, to bi značilo da taj tim mora da poseže za nekom zamenom i da nema sve igrače na raspolaganju. To nije pravedno. Dakle, da bi se igralo, svi moraju da budu negativni”, rekao je dr Miljko Ristić, predsednik Zdravstvene komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Partizan se prošlog ponedeljka vratio treninzima posle 50 dana pauze, a najavljeno je da će danas šef stručnog štaba Savo Milošević pojačati ritam, u skladu sa još više ublaženim merama Ministarstva omladine i sporta, što znači da će igračima biti dozvoljen kontakt.

(FOTO: FK Partizan)


tagovi

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara