Danijel Zibert (Reuters)
Danijel Zibert (Reuters)

Nemac sudi derbi Hrvatske

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.03.24. | 20:50

Danijel Zibert na centru u duelu Hajduka i Dinama

U Hrvatskoj su prošle tri četvrtine domaćeg šampionata i ulazi se u fotofiniš u kojem se tri kluba bore za titulu. Samo pet bodova deli lidera Rijeku i trećeplasirani Dinamo koji ima i meč manje, a između njih je Hajduk.

Upravo će veliki derbi između Hajduka i Dinama nakon reprezentativne pauze biti jedna od prekretnica sezone u šampionskoj trci. A sudiće ga nemački sudija Danijel Zibert.

Izabrane vesti

Hrvatsku je nedavno potresao veliki skandal kada su audio snimci iz VAR soba procurili u javnost i ceh je platio šef sudijske komisije Bruno Marić. Kako se sezona blii kraju, pritisak na sudije sa svih strana je sve veći pa je tamošnji Savez doneo odluku da neke od najvažnijih mečeva sude strane sudije i sa tom praksom će se početi u okršaju ljutih rivala na Poljudu. FS Hrvatske je zahtevao od UEFA elitne sudije ali uz uslov da nisu iz regiona.

Prvi koji će biti poslat da podeli pravdu u hrvatskom fudbalu je jedan od najboljih nemačkih arbitara. Zibert je sudio 165 utakmica Bundeslige, 16 utakmica Lige Evrope, 13 mečeva Lige šampiona, a bio je i učesnik Mundijala u Kataru.



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebDanijel Zibert

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara