(©AFP)
(©AFP)

Nemačka će biti novo odredište za Edsona Alvareza

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.05.23. | 16:33

Vezista Ajaksa na listi želja Bajerna i Dortmunda

Princip funkcionisanja Ajaksa se zna: svaki igrač je na prodaju! Bez obzira koliko bio dobar, naizgled nezamenjiv u timu, ako stigne prava ponuda – doviđenja, prijatno.

Nije lako ni nabrojati koliko je samo igrača kluba iz Amsterdama prodao u poslednje tri godine, koje su mu bile možda i najuspešnije u 21. veku. Ali, odrazilo se sve to na rezultate u ovoj takmičarskoj godini na izmaku, jer je Ajaks ostao bez svega. Nijedan trofej neće u maju stići na Johan Krojf arenu.

Izabrane vesti

Kraj sezone biće vrlo verovatno i vreme za rastanak Ajaksa i Edsona Alvareza. Meksički defanzivac, povremeno i zadnji vezni je još 2019. godine došao u Amsterdam, polako se nametao, borio za mesto pod suncem. Ove sezone je bio nezamenjiv, odigrao je 41 meč na svim frontovima.

Njegovo novo odredište biće najverovatnije Nemačka. Kako piše holandski “Futbal internešnal”, Bajern i Borusija Dortmund su bacili oko na Alvareza. Čak su crno-žuti već napravili neke konkretnije, određenije poteze ka dovođenju meksičkog fudbalera.

U poslednje vreme Ajaks dobro posluje sa nemačkim velikanima, tako je Sebastijan Ale otišao u Dortmund, a Nusar Mazrui, Dejli Blind i Rajan Gravenberh u Bajern.

Posao bi, eventualno, mogao da pokvari Čelsi, koji je prošlog leta davao 50.000.000 evra za Alvareza, ali je Ajaks odbio da ga proda. Sada će biti spreman da pusti Meksikanca za sličnu sumu.



tagovi

Edson AlvarezAjaksBajern MinhenBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Bajern
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara