Nemanja Matić (©Reuters)
Nemanja Matić (©Reuters)

Nemanja Matić potvrdio: Odlazim iz Mančestera

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 19:39

Srpski fudbaler pakuje kofere na kraju sezone

Došlo je vreme za rastanak posle pet godina. Špekulacije su krenule danas tokom dana, a onda se javio i sam Nemanja Matić i potvrdio ih: odlazi iz Mančester junajteda!

Srpski fudbaler je ionako u poslednje dve sezone imao manju minutažu nego ranije, mada kod Ralfa Rangnika igra više nego kod Olea Gunara Solskjera, ali svestan je i Matić da se na leto sprema velika rekonstrukcija tima sa dolaskom novog menadžera, verovatno Erika ten Haga i da će za njega biti još manje prilika da igra. Da će klub uložiti novac u neke nove, mlađe momke.

Izabrane vesti

Zbog toga je Nemanja odlučio da se rastane sa Junajtedom i da karijeru nastavi u nekom drugom klubu. Sa 33 godine i dalje može da igra na vrhunskom nivou i da nađe klub koji će se boriti za trofeje, bilo u Engleskoj ili nekoj drugoj ligi.

Matić je preko instagrama potvrdio navode da odlazi sa Old Traforda.

Posle dosta razmišljanja odlučio sam da je ovo moja poslednja sezona u Mančester junajtedu. O mojoj odluci obavestio sam čelnike kluba, menadžera i saigrače.

Bila mi je velika čast i privilegija da igram za ovaj veliki klub. Veliko hvala navijačima za njihovu nepokolebljivu podršku.

Daću sve od sebe do kraja sezone da pomognem saigračima da završimo sezonu na najbolji mogući način“, napisao je Matić.

Nekadašnji reprezentativac Srbije je u Mančester junajted došao 2017. godine iz Benfike. Iako je za Crvene đavole odigrao više utakmica nego za ijedan drugi klub u karijeri, 183 puta je oblačio dres engleskog giganta, Matić nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Najbliži je bio u finalima FA kupa (2018. godine) i Lige Evrope (2021.).

Matić je profesionalnu karijeru počeo u slovačkim Košicama, potom je bio član Čelsija, Vitesea, Benfike, pa ponovo Čelsija, odakle je prešao u Mančester. Za reprezentaciju Srbije visoki vezista je odigrao 48 utakmica. 


tagovi

Nemanja MatićMančester JunajtedPremijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara