Jovanović, Marković i Nikolić (© Star sport)
Jovanović, Marković i Nikolić (© Star sport)

Nemanja Nikolić: Božja pravda! Kako sudiju nije sramota zbog isključenja Belića?

Vreme čitanja: 3min | pet. 18.08.23. | 12:22

„Može da se ponovi da dam gol Nordsjelandu“, evocira uspomene Svetozar Marković pred dvomeč sa Dancima

Snažan i važan je Nemanja Nikolić. U doslovnom u prenesenom značenju. Uočljivo u završnih pola sata revanša sa Sabahom. Em je sačuvao dosta lopti, em živce da sa bele tačke pogodi u drugoj seriji penala, em da na ramena podigne jednog od junaka Partizanovog plasmana u završno kvalifikaciono kolo za plasman u Ligu konferencije, Aleksandra Jovanovića, što je jedna od upečtaljivijih slika iz Humske na prleazu iz četvrtka u petak.

To zajedništvo tima, demonstrirano još na premijeri u Bačkoj Topoli, opet je došlo do izražaja pred oko 15.000 gledalaca, kojima se povratnik iz Vojvodine posebno obratio posle slavlja.

Izabrane vesti

Ogromno hvala publici. Dala nam je dodatnu energiju, verovatno je ne bismo imali da nije došla u velikom broju. Želim da je vidim još više, ukoliko je to moguće“, svestan je iskusni napadač da su najvatrenije pristalice dosledne u stavu da bojkotuju utakmice na domaćem terenu.

No, svako ko je došao svedočio je drami koju je svako preživljavao na svoj način. Pa i rođeni Kraljevčanin, najpre u ulozi rezerviste, potom i na terenu, sve vreme siguran u prolaz.

„Ušli smo odlično u meč. Kad je došlo do penala bio sam ubeđen da ćemo proći, jer je u Masaziru sviran nepostojeći jedanaesterac penal za Sabah. Sad su oni bili ekipa koja nas nije ugrožavala, osim u prvih nekoliko minuta dok smo pohvatali nove zahteve u odnosu na prethodno gostovanje. Žao mi je što je čovek (Bartoš Frankovski, op. aut.) ponovio izvođenje penala u petoj seriji. U predgraću Baka je Jovanović isto tako izašao sa crte, odbranio i tad nije bilo ponavljanja. Zato sam ga pitao zbog čega penal prošle sedmice nije ponovljen, sad jeste. Božja pravda. Prošli smo zasluženo, oni su se uplašili, nisu mogli da prate naš ritam. Imali smo igrača manje posle isključenja Kristijana Belića, ne znam kako sudiju nije sramota da takvom ratniku pokaže drugi žuti zbog običnog faula na sredini terena. Odradio je Belić više od 40 odsto posla za nas. Fenomenalan momak i ratnik. Nemam reči“.

Nema ni posebnu zamerku na veliki broj faulova gostiju, njihova izležavanja, kartone, odugovlačenja. Smatra ih legitimnim, ali i kontraproduktivnim.

Videlo su da smo ih dosta izmorili na fizičkom planu i da im to (da kradu vreme, op. aut.) nije bila dobra taktika. Pali su. I kad su imali u produžecima šansu da nas napadnu sa igračem više, to nisu činili“, dodao je Nikolić.

Sličnog raspoloženja je i Svetozar Marković.

Utisci su fenomenalni, svi koji su gledali imaju takav osećaj. Samo u prvih deset minuta nismo dobro izgledali, u preostalih 110 smo dominirali terenom i zaslužili prolaz. Nije bilo lako prežoveti penale, navijali smo da Jovanović odbrani jedan. Presrećni smo, ali nemamo mnogo vremena da slavimo pobedu“, upozorava kapiten Parnog valjka.

Ekipa Igora Duljaja će za vikend predahnuti, jer je meč u Mozzart Bet Superligi sa kragujevačkim Radničkim otkazan, te može da se sprema za dvomeč sa Nordsjelandom, ekipom protiv koje je upravo štoper postigao prvi evropski gol u dresu Partizana (u pobedi 3:1, 2018).

Ako bog da, to može da se ponovi“, smeška se Svetozar Marković, uz zahvalnost publici na bodrenju.



tagovi

Nemanja NikolićSvetozar MarkovićFK PartizanSabahKvalifikacije za Ligu konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara