Nemanja Nikolić (©Starsport)
Nemanja Nikolić (©Starsport)

Nemanja Nikolić: Dosta se njih sladilo krizom u Partizanu, sad smo pokazali kvalitet i biće nam teže

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 11:38

„Izgledaćemo bolje, ali čeka nas težih šest meseci“, kaže napadač Partizana

Tri gola i četiri asistencije iz uloge džokera sa klupe. I što je mnogo bitnije prvo mesto na tabeli Mozzart Bet Superlige. Nemanja Nikolić ima razloga da bude zadovoljan posle povratničkih šest meseci u Humskoj. Ali ima razloga i da bude oprezan, jer kako sam kaže – prolećna polusezona biće teža od jesenje.

Ako je neko i potcenjivao Partizan posle onog debakla u dvomeču sa Nordsjelandom, sada to neće učiniti. I svesni su toga i u crno-belom taboru.

Izabrane vesti

Opravdali smo očekivanja u prvom delu sezone. Sad se nadamo da ćemo u ovom delu da ostvarimo još bolje rezultate. Iako nas čeka težih šest meseci... Posle pobede u derbiju sa psihološkog aspekta nama je lakše da započnemo ovaj drugi deo. Sa druge strane, određeni pritisak ćemo imati, na prvom si mestu, moraš da opravdaš očekivanja“.

Zbog toga što sada neće biti potcenjivanja?

Baš iz tog razloga. Dosta njih se sladilo krizom u Partizanu. Sada smo pokazali kvalitet i sigurno će biti teže. Ne samo u domaćem prvenstvu, već daj Bože i od leta u Evropi, da pokažemo rezultate. Imamo i tu dozu pritiska“.

A šta će odlučiti šampionsku trku, dva preostala derbija ili uslovno rečeno manje utakmice?

Teško je reći. Derbi su tri utakmice, a mi smo gubili bodove i u Nišu, protiv TSC-a i kući... Ne mogu da kažem da je prijatno, ali voleo bih da svi timovi imaju takvih problema. Da u Novom Sadu, Subotici, gde već, budu pravi derbiji. Svima bi bilo zanimljivije“.

Nada se Nikolić biće i Partizan uverljiviji.

Izgledaćemo bolje. Nadam se da ćemo dovesti neka pojačanja koja će se uklopiti kao i mi što smo došli letos. I mi ćemo biti uigraniji i nadam se da ćemo ostvariti cilj“.

Na ličnom planu, Nikolić je zadovoljan ulogom džokera, mada ima i on ambicije da bude bolji.

Ispao sam dobar džoker na nekim utakmica. Nažalost, dve utakmice na kojima sam počeo nismo pobedili, to je bio sa TSC-om 3:3 tamo i 0:4 kod kuće. Bože moj, idemo dalje. Sad ću se bolje spremiti, zdrav sam i nadam se da ću biti još učinkovitiji... Imao sam malu upalu pluću jesenas. Nažalost, na poslednjih šest ili sedam utakmica moj učinak je bio nula, što se tiče golova i asistencija. Nisam zadovoljan time. Igrao sam u dogovoru sa trenerom, na svoju inicijativu, ja sam želeo da igram, jer sam želeo da pokažemo da smo se uzdigli“.



tagovi

Nemanja NikolićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara