Nemanja Radonjić
Nemanja Radonjić

Nemanja Radonjić u Seriji A za 2.000.000!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 13:28

Zakazani lekarski…

Još jedan srpski reprezentativac je našao novi klub.

Kako javljaju italijanski mediji, Nemanja Radonjić se seli iz Marselja u Torino gde će zameniti Josipa Brekala. Lekarski pregledi su već zakazani i igrač je na putu za Italiju.

Izabrane vesti

Ugledni novinar Đanluka di Marcio piše da je transfer dogovoren sinoć blic akcijom Torinovog direktora Davidea Vanjatija. U pitanju je pozajmica sa obaveznim otkupom ugovora za 2.000.000 evra.

Radonjić je u Marselj došao pre četiri godine iz Crvene zvezde u transferu teškom 12.000.000 evra i potpisao petogodišnji ugovor vredan nešto preko 2.000.0000 evra bruto po sezoni. Ali na Velodromu nije ispunio očekivanja. U prvoj sezoni je odigrao 22 meča za Marselj u svim takmičenjima, uglavnom ulazeći sa klupe i ubeležio jednu asistenciju. U drugoj je bio bolji, igrao je na 25 utakmica, postigao i šest golova ali je na sredini treće sezone došlo do promene trenera i odlaskom Andrea Vilas Boasa je izgubio mesto u Marselju. Prešao je na pozajmicu u Hertu koja ga ipak nije otkupila. Letos je otišao na novu pozajmicu. Ovoga puta u Benfiku koja je imala opciju da ga otkupi za 8.000.000 evra ali je nije iskoristila jer je Srbin odigrao samo 12 mečeva i nije ispunio očekivanja.

Vratio se ovog leta na Velodrom, ušao u poslednju godinu ugovora, ali francuski klub ga je stavio na listu igrača na koje ne računa uz Kevina Strotmana i još neke. Bio je spreman da ga pusti i u Crvenu zvezdu za 2.000.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje ali nije došlo do povratka na Marakanu. Pravo niotkuda je u priču uskočio Torino i za tili čas postigao dgovor sa Marseljom i Radonjićem.

Srbin bi u dresu Bikova trebalo da zameni hrvatsko krilo Josipa Brekala čija pozajmica iz Voflzburga je istekla. Društvo u Torinu će mu pravoiti reprezentativne kolege Saša Lukić i Vanja Milinković Savića ako visoki golman ne ode u Brentford sa kojim pregovara. A možda i Filip Đuričić koji je slobodan igrač i pregovara sa Torom.

Radonjićev transfer u Torino je dobra vest i za reprezentaciju Srbije pošto je bio jedan od retkih reprezentativaca koji nisu igrali u klubu. Selektor Stojković je još krajem minule sezone saopštio Radonjiču, Strahinji Pavloviću i Luki Joviću da moraju da nađu klubove u kojima će igrati kako bi u boljoj formi dočekali Mundijal u Kataru. Za sada se taj plan odvija po planu. Pavlović je prešao u Salcburg, Jović je na pragu Fiorentine, a Radonjić stiže u Torino.


tagovi

Nemanja Radonjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara