Nemanja Stevanović, © Star sport
Nemanja Stevanović, © Star sport

Nemanja Stevanović počinje bez ugovora, dve opcije u igri

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.07.20. | 17:27

Partizan će narednih dana konačano definisati status golmana

Blindirao je Partizan Nikolu Štulića, ozvaničio rokadu u stručnom štabu (Radovan Ćurčić umesto Milana Đuričića), ali to neće biti kraj aktivnosti Sava Milošević i čelnika crno-belih u prvim julskim danima, pošto se tek očekuju potezi na formiranju ekipe za narednu sezonu. Jedan od bitnijih poslova na tom planu podrazumeva pitanje rezervnog golmana, čoveka sa zadatkom da odmeni neprikosnovenog Vladimira Stojkovića kad prvi izbor među stativama bude sprečen da brani.

Tokom proleća, taj status – posle zimskog odlaska Filipa Kljajića u Japan – uživao je Nemanja Stevanović, međutim, 28-godišnjem čuvaru mreže istekao je ugovor 30. juna, trenutno je ni na nebu, ni na zemlji, pošto je zvanično slobodan igrač. Kako se može čuti, Stevanović će se u subotu pojaviti na početku priprema za novu sezonu, što sugeriše da bi, ipak, mogao da ostane deo Partizana. Šef stručnog štaba Savo Milošević je dva dana posle izgubljenog finala Kupa Srbije u Nišu najavio da će se videti sa Stevanovićem, uz opasku „potrebna su nam tri golmana“, međutim, sastanak još nije upriličen.

Izabrane vesti

Što ne znači da neće. Pogotovo ako se zna da je prošle godine Bojan Ostojić, takođe, počeo pripreme bez ugovora, tek po povraktu sa Zlatibora produžio je vernost klubu. Moguće je da takav scenario bude i u slučaju Stevanovića, s tim da ekipa bar do sredine meseca neće putovati nigde van Beograda. U drugoj varijanti, ukoliko ne dobije ponudu za nastavak saradnje, Nemanja Stevanović će se okrenuti ka inostranstvu, pošto bi sa „čistim“ papirima u rukama imao veće šanse da pronađe klub, nego da potencijalni kupac plaća obeštećenje. U ovom trenutku, niko iz kluba ne može da potvrdi da Stevanović ostaje, mada sve navodi ka tome.

Bude li preokreta, pa Stevanović posle četiri godine - koliko je prošlo od prelaska sa Banovog na Topčidersko brdo – promeni sredinu, Partizan će svakako potražiti novog čuvara mreže, jer osim iskusnog Stojkovića na raspolaganju ima još mladog Aleksandra Popovića. Kao jedna od potencijalnih meta pominjao se Boris Radunović iz Atalante, na pozajmici Veroni, s tim da je njegov otkup van domašaja srpskog kluba i eventualno izvodljivije deluje opcija pozajmice.

Nemanja Stevanović je član Partizana od leta 2016, u međuvremenu je slat na pozajmice u Teleoptik, Rad i Čukarički, a za crno-bele je branio 12 puta i na sedam mečeva sačuvao mrežu netaknutom.



tagovi

FK PartizanNemanja Stevanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara