Stevanović protiv Mačve (© MN Press)
Stevanović protiv Mačve (© MN Press)

Nemanja Stevanović prvi golman Partizana do kraja Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.01.21. | 09:12

Odluka Aleksandra Stanojevića

Osvojio je Nemanja Stevanović dva pehara Kupa Srbije, jednom sa Čukaričkim, jednom sa Partizanom, a pohod ka trećem krenuće kao prvi golman crno-belih. Bar kad je reč o mečevima masovnijeg takmičenja.

Rođeni Lozničanin biće „jedinica“ Parnog valjka na preostalim susretima kupa, trener Aleksandar Stanojević na taj način želi da ga nagradi za dobra izdanja u prvom delu sezone. Stevanović je bio među stativama u početne dve runde, protiv OFK Bačke i Metalca (nije primio gol), braniće i u četvrtfinalu, nadaju se u Humskoj i u polufinalu, te u borbi za trofej.

Izabrane vesti

Vladimir Stojković nam daje sigurnost, ali i Neca Stevanović je branio izvanredno. Ljudi vide kratkoročno, ja gledam na duže staze. Posledično tome, Stojković je kapiten, lider tima, moram da poštujem neke vrednosti iz prošlosti. Isto tako, ne zaboravljam da nas je Stevanović spasao u Subotici. Braniće u kupu do kraja takmičenja, bilo ko da nam je protivnik. Možda će dobiti priliku i na nekim ligaškimm susretima“, nagovestio je trener Partizana, Aleksandar Stanojević tokom prazničnog razgovora za TV Arena sport.

Osim pomenuta dva kup susreta, te onog protiv Spartaka, 28-godišnji čuvar mreže je ove sezone bio starter još samo protiv Mačve. Ukupno je u dresu Partizana skupio 16 utakmica otkako je leta 2017. stigao iz Čukaričkog, bilo bi ih više da mu konkurencija nije godinama neprikosnoveni Vladimir Stojković i zbog pravila o bonus igračima letos u prvi izbor struke promovisan Aleksandar Popović.

O mladom golmanu, uprkos početnoj zabrinutosti Partizanovih pristalica, Aleksandar Stanojević ima lepo mišljenje.

Ne znam golmana, na svetskom nivou, koji nije pogrešio. Pop ima sjajnu glavu, nogama igra izvanredno, što je prednost u savremenom fudbalu, budućnost je i sadašnjost Partizana. Svi greše. I grešiće. Pogreši štoper plaćen 80.000.000 evra. Za mene kao trenera nije bitan kiks, već šta neko pruža u kontinuitetu“, dodao je strateg crno-belih.



tagovi

FK PartizanAleksandar StanojevićNemanja Stevanović

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara