Nemanja Stojić (©MN Press)
Nemanja Stojić (©MN Press)

Nemanja Stojić: Godinu dana smo radili da bismo igrali ovakve utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.09.23. | 21:13

Defanzivac TSC-a uzbuđen pred meč sa Vest Hemom

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Londona/

Priželjkivali su „lakše“ rivale fudbaleri TSC-a na žrebu za grupe Lige Evrope, mada ne kriju da je svima prva želja bila da se sretnu sa nekim timom iz Engleske. U izboru Liverpula, Brajtona i Vest Hema, kuglice su odredile Topolčanima da sutra izađu na megdan osvajaču Lige Konferencije. Stadion u Londonu biće svedok istorijskog okršaja, jer TSC debituje u grupnoj fazi drugog po rangu UEFA takmičenja (četvrtak 21.00).

Izabrane vesti

Prisutnima se na konferenciji za medije veče uoči utakmice, pored šefa stručnog štaba Žarka Lazetića, obratio i defanzivac Topolčana, Nemanja Stojić. Mladi štoper beleži najbolje partije u svojoj karijeri od kako je iz Metalca došao na sever Srbije. Ističe Stojić da je gostovanje Čekićarima najveći izazov u grupi, ali da ne smeju on i njegovi saigrači da izađu spuštenog garda, jer je ovakva utakmica upravo ono za šta se klub borio prošle sezone.

"U grupi koju smo dobili ovo je najteže gostovanje. Godinu dana smo radili da bi igrali ovakve utakmice i Evropu. Smatram da je za klub i za nas veliko iskustvo, da se pokažemo u što boljem svetlu. Treba da težimo pozitivnom rezultatu i da vredno radimo“, rekao je Nemanja Stojić.

Navodi defanzivac Lazetićevog tima da se kompletna ekipa pripremila za okršaj sa Čekićarima i da je lično dobro prostudirao ofanzivce Vest Hema, protiv koji će sutra vojevati bitke. I remi je pozitivan rezultat, ali za isti će biti potrebno mnogo zalaganja.

"Pozitivan rezultat je naravno da se vratimo neporaženi, treba da predstavimo klub i nas kao igrače u što boljem svetlu. Biće težak izazov, da budemo vredni radni i da damo maksimum, da bi ostvarili to na čemu smo radili. Gledao sam snimke napadača Vest Hema, do juče smo te igrače gledali na televiziji, svako je sam pripremao sebe za igrača protiv kojeg igra. Gledao sam dosta snimaka njihovih napadača, mogu da kažem da sam spreman da odgovorim na njihovu igru", istakao je Stojić.

Svakako je meč ovakve vrste nešto novost za sve u klubu, koji je brzinskom usponu, i ovogodišnje učešće u Ligi Evrope je tek početak nečega što je zamišljeno na duže staze.

"Nismo igrali utakmice protiv ovakvih ekipa i klub je prvi put u grupnoj fazi, svima će biti inspiracija da igraju protiv igrača koji igraju u Vest Hemu. Veliki je ovo izazov za klub i sve nas. Klub teži da svake godine bude deo Evrope i da se svi pokažemo u dobrom svetlu, da iz godine u godinu TSC igra Evropu“, navodi uzdanica odbrane Topolčana.


tagovi

Vest HemNemanja StojićTSC Bačka TopolaLiga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara