(©Starsport)
(©Starsport)

Nemanja Tomić potvrdio selidbu u Lučane: Dobio sam finansijski jaku ponudu

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.12.22. | 14:57

„Hvala ljudima iz Radničkog na razumevanju“, poručio iskusni vezista

Ono o čemu se već duže vreme spekulisalo danas je dobilo zvaničnu potvrdu. Kapiten Radničkog 1923 Nemanja Tomić odlučio je da krene stopama svojih dojučerašnjih saigrača Marka Mirića i Aleksandra Varjačića i pojača kragujevačku „koloniju“ u lučanskoj Mladosti.

Iskusni fudbaler sredine terena i ljubimac navijača Radničkog 1923 bio je jedan od ključnih igrača kragujevačkog superligaša minule jeseni. Na 16 odigranih utakmica, Tomić je postigao tri pogotka i upisao dve asistencije, čime je pružio značajan doprinos visokom plasmanu Crvenih na kraju jesenje polusezone, koju je četa trenera Dejana Joksimovića okončala na osmoj poziciji superligaške tabele.

Izabrane vesti

Tomić se, inače, pojavio na nedavnoj prozivci, kojom je šumadijski superligaš ozvaničio početak zimskih priprema, ali je već tada sportski direktor Radničkog 1923 Slavko Perović nagovestio njegov odlazak iz kluba. Sada već bivši kapiten Kragujevčana je u kratkoj izjavi pojasnio razloge svog prelaska u Lučane, uz zahvalnost navijačima na podršci, a upravi kluba na razumevanju i korektnoj saradnji. 

„Poštovani navijači, saigrači, treneri i svi zaposleni u klubu, došao je trenutak da se rastanemo. Dobio sam finansijski jako dobru ponudu za srpske uslove, koju nisam mogao da odbijem. Ovom prilikom bih se zahvalio ljudima iz kluba što su mi izašli u susret. Rastajemo se kao pravi prijatelji. Zahvalio bih se svima u klubu na korektnoj saradnji i razumevanju, a navijačima na pruženoj podršci. Radnički će zauvek ostati deo mene, baš kao što ću i ja ostati deo Radničkog“, poručio je Tomić na oproštaju od kragujevačkog kluba.

Sportski direktor Crvenih Slavko Perović iskoristio je priliku da se Tomiću zahvali na svemu što je učinio za klub u prethodne dve i po godine i poželeo mu je puno uspeha u novoj sredini.

„Jako smo tužni zbog odlaska našeg kapitena Nemanje Tomića, igrača koji je poslednjih godina postao jedan od simbola kluba. On je neko ko je mnogo dao Radničkom, isto kao što je i Radnički sa druge strane mnogo dao njemu. Želeo bih da mu se u ime kluba zahvalim na protekloj saradnji i da mu poželim mnogo sreće u njegovom novom klubu“, istakao je Perović

Nemanja Tomić je inače dete kluba sa Čika Dače, odakle se još kao tinejdžer vinuo u fudbalske visine. U karijeri je nastupao za beogradski Partizan, turske klubove Genčlerbirligi i Giresun, grčku Trikalu, kao i za Zemun, Radnički iz Niša i Radnik iz Surdulice.

U matični klub vratio se pretprošle sezone, u trenucima kada se Radnički 1923 borio za ulazak u Super ligu Srbije. Zabeležio je 44 nastupa za Crvene u Super ligi i 18 u Prvoj ligi Srbije, uz 10 postignutih golova.



tagovi

Nemanja TomićMladost LučaniRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara