Nemanja Vidić (Star sport)
Nemanja Vidić (Star sport)

Nemanja Vidić našao igrača koji mu liči na Modrića i stao u odbranu Liverpulovog deteta

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.04.24. | 10:24

Srpski as gostovao uz Vejna Runija i Majkla Ovena i komentarisao veliki derbi

Velika imena ostrvskog i svetskog fudbala poslednjih godina rade na televizijama kao analitičari utakmica engleskih klubova, a njima se juče pridružio i Nemanja Vidić.

Legendarni kapiten Mančester Junajteda se posle igračke karijere ne pojavljuje mnogo u medijima i zato je njegovo prvo gostovanje u emisiji ovakvog tipa izazvalo dosta pažnje u ostrvskoj fudbalskoj javnosti. Uz Vejna Runija i Majkla Ovena je komentarisao jučerašnje mečeve Premijer lige sa akcentom na derbi između njegovog Mančester Junajteda i Liverpula. I izneo je neka zanimljiva zapažanja.

Izabrane vesti

U prvi plan je istakao Kobija Mejnua, mladog vezistu Mančester Junajteda koji je postigao sjajan gol za vođstvo Crvenih đavola.

„Mejnu je bio fantastičan. Pogotovo što se tiče opreza u rizičnim zonama. Ponekad me u tome podseća na Luku Modrića. Uvek zna ko mu je iza leđa. Možete to da vidite i u prijemu kod gola i kako se brzo namestio na šut. To je jako teško braniti“, rekao je Vidić.

Složio se i Vejn Runi uz opasku da bi Mejnu trebalo da igra bliže protivničkom golu.

„On je više od zadnjeg veznog. Video sam to i u meču protiv Notingema. Igrao je bliže golu protivnika. Kada god je imao loptu, pomerao je defanzivnu liniju Liverpula“.

Vidić je stao i u zaštitu mladog Liverpulovog štopera Džerela Kvanse čija kardinalna greška i poprečan pas su poklonili izjednačujući gol Brunu Fernandesu.

„Očigledno je da je pogrešio, ali moram da istaknem da je osim toga odigrao veličanstvenu utakmicu. Pokazao je karakter potreban za veliki klub kakav je Liverpul. I ja sam pravio greške u karijeri ali najvažnija stvar je da ti se one ne ponavljaju. Sve pohvale za njega. On je mlad dečko koji ima fiziku i dobro je priveo meč kraju“.

Za razliku od mladih Mejnua ili Kvanse, Vidić je zamerio pojedinim igračima Junajteda na reakciji kod kornera iz koje su primili gol.

„Vidite Van Bisaku koji čuva igrača. Imate petoricu igrača u liniji. Kazemiro je među njima. I nije napao loptu. Trebalo je da preuzme odgovornost za tu poziciju. Očigledno je zakasnio i Nunjez je bio brži od Van Bisake. Onda idu greške Megvajera i Daloa. Nisu dobro reagovali na drugu loptu. Napravili su tri greške u nizu i primili gol“, analizirao je Vidić gol Dijaza.

Srpski as je stao i u odbranu Erika Ten Haga jer smatra da i igrače snose veliku odgovornost.

„Prošle sezone je uradio dobar posao osvajanjem trećeg mesta i mislio sam da će ove biti kandidat za titulu. Pogledajte Liverpul. Prošle sezone su završili kao petoplasirani, a sada se bore za titulu. Ali čini mi se da određeni igrači Junajteda nisu pokazali karakter i nisu bili dobri ove sezone. Pre svih, oni iskusniji koji su duže u klubu. Mislim da problem nije u treneru već u igračima i njihovom mentalitetu. To je problem u klubu već godinama, a ne samo ove sezone. Džim Retklif i njegovi saradnici će imati pune ruke posla. Ako pogledate način na koji je Junajted igrao ove sezone, mislim da ćete shvatiti da problem nije u kvalitetu već u mentalitetu“.

Izdvojio je Vidić Totenhemovog startega Ejndža Postekoglua kao osveženje sezone u Premijer ligi.

„Kada ga slušate, definitivno imate utisak da poseduje ogromno znanje i to vam daje samopouzdanje da igrate za njega. Igrači veruju u fudbal koji on želi da promoviše. Igra napadački sa ofanzvnim bekovima koji ponekad ostavljaju mnogo prostora za kontre ali on je spreman na taj rizik. Sjajno je da danas imate takve trenere. Svi želimo da gledamo golove. To je dobro za Premijer ligu i fudbal generalno. Volim trenere koji preuzimaju rizik“.

Pohvalio je i Totenhemovog štopera Mikija van de Vena koji je juče dao gol protiv Notingema.

„Uvek je lepo kada štoper postigne gol. To mu daje samopouzdanje za naredne mečeve. On je mlad momak koji će tek da pokaže šta ume. Fantastičan defanzivac“.


tagovi

Kobi MejnuNemanja VidićMiki van de VenErik ten HagDžerel Kvansa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara