Nemanja Vidić (©MN press)
Nemanja Vidić (©MN press)

Nemanja Vidić ulazi u trku za predsednika FSS

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.01.23. | 12:15

Nekadašnji kapiten Srbije sprema teren za podnošenje kandidature

Izbori za novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije trebalo je da se održe poslednjeg dana oktobra, odloženi su na kraju jer nije bilo kvoruma, a u međuvremenu je Nenad Bjeković povukao kandidaturu i ostao u funkciji vršioca dužnosti.

U međuvremenu malo šta je moglo da se čuje na ovu temu, a kako najavljuje Sportklub, kandidaturu za predsedničke izbore sprema Nemanja Vidić.

Izabrane vesti

Nekadašnji kapiten Srbije je još jesenas izneo jasnu nameru da želi da preuzme kormilo FSS, ali to već u startu nije bilo izvodljivo zbog statuta. Ipak, Sportklub tvrdi da je pojačanim naporima i aktivnostima Vidić uradio mnogo toga da preuzme vodeću fotelju na Terazijama 35. Kako se ističe, jedan od najboljih defanzivaca svih vremena “dobio je podršku bivših fudbalera i sportskih radnika od ugleda“, a kao jedan od ključnih događaja u realizaciji Vidićeve kandidature bio je dolazak predsednika UEFA Aleksandra Čeferina u Beograd. Slovenac je odavno digao ruku za aktivno uključivanje bivšeg štopera Mančester junajteda u najviše tokove srpskog fudbala, a istog je mišljenja i Zoran Laković.

Da bi Vidić mogao da se kandiduje, mora da ima podršku minimum pet od 85 skupštinskih delegata.

“Budući predsednik FSS biraće se iz redova članova Skupštine, iako po novom Statutu posle izbora neće imati pravo glasa u najvišem sazivu. Kadrovski sastav, do konačnog glasanja, podložan je promenama i podatak da potencijalni kandidati nemaju bazu totalno je irelevantan, uoči definisanja spiska aspiranata na predsedničko mesto“, stoji u autorskom tekstu Sportkluba.

Na kraju, nije isključeno da se na istoj strani stola nađu Nemanja Vidić i nekadašnji ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.



tagovi

Nemanja VidićFudbalski savez SrbijeFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara