Komentari na vest

Nemci protiv ‘lobija Pjerluiđija Koline’: Najočigledniji penal u istoriji, previše grešaka protiv bundesligaša

G

Guglaj malo

pre 22 dana

Finale Arsenala i Barselone je malo drugačije išlo nego što pisac ovog teksta navodi. Isključen je golman ali nije dopunjen penal već slobodan udarac. I da, utakmica nije upropašćena već naprotiv, jedno od boljih finala.
T

Tiptop

pre 22 dana

Najjasniji penal koji sam u životu video.
d

d.g.

pre 22 dana

Kad vidim ovu situaciju seti se Šestića i Borote i slatko se nasmejem. Naravno da je penal kad je čovek mentalać.
C

Come On Arsenal

pre 22 dana

Kako ove Švabe nije sramota da pričaju o suđenju, cro život u Nemačkoj ligi i u Evropi su sudili za njih, kao i sinoć? Sviran im je penal za lagani start, koji u suprotnom kaznenom prostiru, ne bi sudili. Druga stvar, čist crveni karton za Kejna, 7-8 puta je ponavljan snimak, kako Kejn gleda i odmerava kretanje Gabriela, posle čega ga namerno laktom pogađa u grlo i za to dobija žuti karton - ili je za crveni ili ni za žuti. Koliko faulova, blizu Bajernovog kaznenog prostora, nije suđeno iz čega su oni razvijali kontre a da ne pričamo, da je nad Sakom bilo preko 10-ak faulova, od kojih je najveći broj bio za žuti karton. Konačno, penal nad Sakom u prvi mah se učinilo, da se sam zakačio za Nojera, ali posle, kada je snimak bio iz više uglova, gde se vidi, da Nojer vraća nogu, koja mu je u vazduhu, kada ima kontakt sa Sakom. Tu situaciju, ni VAR nije pogledao a tako je bila važna za ceo dvomeč. I posle svega, Bajern priča o lošem suđenju a decenijama za njih kradu razne Borusije, Leverkuzene, Študgarde...
o

o cemu

pre 22 dana

ti pricas opet ostrsceni?? Taj bajern tri puta pokraden od strane reala na ocigled celog sveta zakinut za bar dve lige sampiona tako...
m

macoo

pre 22 dana

da bi sudije sudili za bajern vec bajern bi imao jos najmanje 2 trofeju u ligu na sampiona da si napisao za barcu,reala,da ti verujem ovako pricas ludosti
M

Mitrandir

pre 22 dana

Bajern je najoštećeniji klub lige šampiona u zadnjih 10-15 godina. Oni bukvalno nikad nisu pobedili a da ih je sudija pogurao negde, nasuprot tome ih je Real brutalno opljačkao više puta, pogotovo u onom dvomeču gde je Ronaldo dao dva gola iz ofsajda i gde je Vidal bez veze dobio crveni. Vrhunac bi bio da je sinoć Arsenalu sviran onaj penal gde Saka udara Nojera u nogu a da nije sviran čist penal za njih. Nemci se ne bave uticajem na sudije, uopšte tim zakulisnim radnjama jer za njih je fudbal igra i zabava prvenstveno. Zato često stradaju.
m

mscoo

pre 22 dana

da budes ziv i zdrav i puno srece konacno realan komentar i sve ljepo napisano bravo 👏
z

zauzeto ime

pre 22 dana

po pravilima je cist penal, ali da je ljudskosti izvodjac penala bi dosao do lopte i sutnuo je pored gola ......... nema danas fer play, nista nikog ne zanima, samo kako do gola, ne bitno koliko to bilo bez casti ....... prepirati se oko ovoga je sramota ......... treba uvesti u sudijska pravila neki termin "tolerancija" koji bi sacuvao sudije u ovakvim situacijama .......... nije ovde kazneni udarac zato sto je pokosen napadac sa loptom, prekinuta putanja lopte prema golu pomocu ruke i slicno, decija glupost, i ne treba da se sudi ........ da razjasnim ne zanima me ni bajern ni arsenal, volim dobar fudbal, da prsti, ne bitno ko igra. moze i druga engleska (da ne idemo bas dalje)
D

Druze

pre 22 dana

Koja tolerancija, njegovo je da sudi po pravilima a pravila su penal cist za ovu situaciju sine moj
K

Kojaa

pre 22 dana

Ljudskost druze? Da promasi namerno penal samo zato sto je neki Gabriel sebi dozvolio takav propust pred punim stadionom u cetvrtfinalu ls... Za ovakvo spavanje u ovako vaznom mecu kazna treba biti velika
N

Nenad1246

pre 22 dana

Zato nam je i tako što uvek neka tolerancija, može da se progleda i slično. Penal je i tačka. Pravila igre su jasna i sudija mora da ih sprovodi do slovce.
z

zaks

pre 22 dana

Morao je postupiti po pravilima igre, čist penal.
D

Da i sudija jednom bude normalan

pre 22 dana

Sudija je presudio u korist fudbala, i on je svetla tačka. Ovi ostali hoće na nefudbalski način do gola, a neki ovde to podržavaju. Nemci plaču zašto im nije poklonjen penal, jer to bi bukvalno bio poklon. A Saka je išao da padne, a ne da postigne gol. Ljudi vratite se fudbalu kao igri i što neko napisa viteštvu u toj borbi. A ne merenju milimetra i sviranju gluposti.
G

G

pre 22 dana

Znaci imas klasicnog glupana u ekipi i pozivas se na to da ti ne sviraju penal zato sto je on glup,da je svirao niko mu jednu rec ne bi rekao.
I

Isto je

pre 22 dana

Kao da daš gol dok protivnički golman leži povređen! Možeš, to je po pravilima, sve je čisto, ali je malo... Da pristojno kažem, malo je španski!
A

Ab

pre 22 dana

Ponekad se mora biti i fleksibilan i imati mozga pa procjeniti situaciju... Pa nismo roboti... Svaka čast sudiji na osjećaju...greška igrača Arsenala je bizarna i po pravilima je PENAL... Sudija međutim nije robovao pravilima, i s obzirom na kontekst ( igrač Arsenala nije čuo zvižduk, igrači Bajerna bili 30m od situacije...) odlučio je da ne svira penal... I da ga je svirao imalo bi rezona... Sudiji svaka čast na stavu i odluci...kakve se sve stvari sviraju uz pomoć VARa, kakvi se penali izmišljaju svuda po Evropi... Ovo je po meni jedan svetao primjer sudijske odluke... Koliko puta lopta ide u aut i igrač revolutiran što je visoka skoči, pa je onako udari rukom, iz "šale"... Pa zamislite da se za to da žuti karton po pravilima??? Imali smo sličnu situaciju na Marakani protiv Kopenhagena, sa njihovim špicom... Ovi Njemci neka se stide za šta traže penal i kako hoće do gola... Treba imati i malo viteštva u sebi... Pokojni Šekularac je rekao jednom prilikom da je u njegovo vrijeme bila sramota slaviti gol iz penala il s metra... Sad se fleksa i pokazuju mišići lopta te pogodi i daš gol... Moja poenta je da fudbal ne treba da se "robotizuje" i da pravila moraju štititi igrače, igru, navijače... Pa tek onda ove što hoće gol na ku... zdravlje...
N

NjsnakV

pre 22 dana

Prijatelju, trebao je svirati penal samo zato sto su ovi iz Arsenala ispali glupi ili bezobrazni, treceg nema...
@

@AB

pre 22 dana

A da jednostavno, tako viteski, sudija odredi i ko je pobednik? Sto binse treniralo, trudilo i sl. Da malo promislis, shvatio bi da je uloga sudije, da sprovedi pravila na terenu, ne da ih tumaci. Mi imamo imbecilne penale svirane jer je sudija "procenio", "osetio", a onda najocigledniji penal NE SUDI, jer, gle ku*ca, opet "oseca, procenjuje" da bi to stetilo utakmici? Sudija nije dorastao mecu, i sreca pa gol u gostima vise ne vazi, jer nije isto 2:2 i 3:3.. Plus, na kraju, je ocigledno kompezovao, stoje opet nedopustivo. Kriminalno sudjenje, nedoraslo renomeu i kvalitetu dva tima..
z

zauzeto ime

pre 22 dana

@@ a jel bi viteski bilo da kejn dodje do bele tacke i sutne loptu u gol aut? da li bi se to desilo da je dosudjen penal?
C

Chica

pre 22 dana

Slažem se sa tobom gotovo u svakoj reči. Ovo što je uradio Gabrijel, ako je čuo sudijun zvižduk je glupost nevidjena. Ravna Borotinom kačketu. Dozvoljavam da nije čuo zvižduk ali svakako je glupo to što golman ima loptu u nogama, dodaje Gabrijrijelu a ovaj mu vraća a igrači Borusije na 30 metara od gola. Meni se inače Raja ne svidja. To kao igra dobro nogom je toliko glupo i sve te igrarije sa golmanom, ta besomučna dodavanja puno puta bespotrebna su užasna glupost. Raja je izvukao Arsensl protiv Porta ali ga je sinoć zakopao sa izlaskom na 40 metara od gola posle čega primaju gol. Dva puta mu prolazi lopta kroz noge, kod gola a i kod one šanse kada je pogodjena stativa. Mislim da bi za Arsensl bilo mnogo bolje da su malo poradili na toj igri nogom kod Ramsdejla. Ovako će ostati bez njega kao svojevremeno bez Martineza. Slažem se, treba Arsensl da probije tu luzersku auru. Ali sa ovakvim kiksevima, bojim se da će to biti teško.
@

@@@@

pre 22 dana

Penal za Bajern.
И

И

pre 22 dana

Drago mi je što ovo nije svirano zbog neizvesnosti revanša i jer je stvarno bizarno, ali mogao je svirati mirna srca i niko ništa ne bi smeo da kaže. Na stranu sve to, ovi iz Arsenala su teški "specijalci", kao da ima neka aura oko kluba da moraju uvek da se samoubiju, otkad ih pamtim, nikad nisu izvukli rezultatski maksimum ni iz jednog svog tima. Čak i generacija koja je bila neporažena i verovatno najjača ekipa Evrope tih godina je ispadala iz LŠ na tragikomične i luzerske načine svake godine. Kad su konačno stigli do finala, golman im dobija direktan crveni u prvom delu prvog poluvremena. Prošle sezone gube titulu protiv poslednjeg na tabeli Sautemptona. Sad se samoubijaju na utakmici protiv Bajerna koju su potpuno kontrolisali, ali poklanjaju, bukvalno poklanjaju dva gola, za malo tri. Da je ovo svirano bila bi samo još jedna u nizu važnih utakmica koje su bizarno izgubili. Jednostavno ne mogu da probiju, ni jedna generacija ne može da probije tu barijeru i dobije neku ultra veliku i važnu utakmicu, nego koliko god moćno Arsenal izgleda uvek ima to "ali to je Arsenal", koji mnogi sa pravom napišu. Ako ispadnu od Bajena neće osvojiti ni PL, bez obzira što bi se onda mogli njoj posvetiti. Jednostavno, treba im prolaz ovde, da ubede sami sebe da oni više nisu klub koji samo izbacuje Porto, a ispada na prvom sledećem većem ispitu.
O

Oksi

pre 22 dana

Kakav spin Engleza i onda cela planeta proguta tu pricu. Pise se o penalu nad Sakom, koji sto se vise gleda ne izgleda kao penal, ali niko ovo ne spominje.
M

Molimmmm

pre 22 dana

Niko ne pominje? Da li si proverio, ili samo pretpostavljaš jer su Englezi dobri spineri? To ovde nije slučaj. Pa evo svi engleski sajtovi su preneli ovu vest, piše se daleko više nego o penalu nad Sakom u celoj Evropi.
D

Duke0591

pre 22 dana

pre kmečanja nek uzmu da vide šta je nama njihov Brih radio/uradio...
@

@

pre 22 dana

Kakve veze ima Brih sa ovim? Proslo je 6 godina, batalite vise...Kao da bi nam sad to nesto donelo, udrite minuse do mile volje