Nemci s Nagelsmanom već izgledaju bolje (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 23:27

Preokret protiv Amerike, od 0:1 do 3:1

Julijan Nagelsman imao je debi iz snova na klupi Nemačke. Razumljivo, nije igra Pancera još na nivou na kom mladi stručnjak priželjkuje - neće u skorije vreme ni biti - ali ozbiljni znaci pomaka već su uočljivi. I sasvim dovoljni za pobedu protiv ambicioznih Amerikanaca na njihovom terenu - 3:1.

Nagelsman je prema najavama po prvi put od starta upario najtalentovanije što nemački fudbal ima - Florijana Virca i Džamala Musijalu. Pokazalo se da dvojica bundesligaških superstarova i te kako mogu da funkcionišu zajedno na terenu. Ofanzivnu trojku, iza centarfora Niklasa Filkruga, kompletirao je Liroj Sane, dok su centralne pozicije u veznom redu pripale Ilkaju Gundoganu i Paskalu Grosu.

Izabrane vesti

Bilo je za očekivati da Nagelsman šansu pre ukaže Leonu Gorecki umesto bolesnog Jozue Kimiha, međutim on se ipak odlučio za vezistu Brajtona. Veliki povratak u startnih 11 zabeležio je Mats Humels, upario ga je mladi strateg sa Antoniom Ridigerom; levo je očekivano zaigrao Robin Gosens, a desno silom prilika Džonatan Ta.

Njegovo mesto čim se oporavi zauzeće Beni Henrihs...

U nastavku meča u Konektikatu priliku su dobil i Tomas Miler, Kai Haverc, Niklas Zile, Julijan Brant i Štutgartov Kris Fihrih.

U odnosu na ranije mesece Nemačka je izgledala brže, konkretnije, čak organizovanije. Pritom, treba imati na umu da je prekoputa bio vrlo zanimljiv sastav Amerike sa Pulišićem, Musom, Balogunom, Rejnom, Veom, Destom, Skalijem...

Upravo je Kristijan Pulišić doneo prednost domaćinu u 27. minutu meča, a sve posle sjajne solo akcije. Preokret su u razmaku od dvadesetak minura režirali Gundogan (39. minut), Filkrug (55) i Musijala (60).


tagovi

Julijan NagelsmanPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara