Nenad Bjeković (©MN Press)
Nenad Bjeković (©MN Press)

Nenad Bjeković: Partizan sprema nešto ozbiljno za novu sezonu

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 16:19

"Takve informacije imam", kaže legenda crno-belih

Treća uzastopna titula prvaka Srbije otići će možda već koliko sutra na Marakanu. Crvena zvezda će nastaviti dominaciju u domaćem fudbalu, dok Partizan čeka borba da zadrži drugo mesto.

Međutim, naredne sezone mogla bi neka druga pesma da se peva. Tako najavljuje legenda Partizana Nenad Bjeković, nekadašnji i igrač, trener i sportski direktor, a danas potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Izabrane vesti

Njegove reči nagoveštavaju da se sprema burno leto u Humskoj 1.

"Svi smo se uželeli fudbala i jedva čekam da se lopta zakotrlja. Nema života bez fudbala. Pitanje šampiona je praktično rešeno, jer je Zvezda četiri kola pre kraja stvorila ogromnu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Partizan mora da se okrene narednom prvenstvu, a informacije kojima raspolažem kažu da se radi na tome da crno-beli naprave nešto ozbiljno i da se vrate na mesto koje im pripada“, rekao je Bjeković za agenciju Anadolija.

Iako je odluka FSS da se Superliga za narednu sezonu proširi na 20 klubova, Bjeković smatra da bi bolje za srpski fudbal bilo da se kvalitet koncentriše.

Format sa 20 klubova ima svoje dobre i loše strane. Imajući u vidu trenutni plasman u vrhu tabele Prve lige Srbije, jasno je da će u Superligu ući klubovi iz sredina u kojima je fudbal veoma popularan, što automatski garantuje veliki broj gledalaca na tribinama. Sa druge strane, ja sam uvek za fudbalsku opciju i za koncentraciju kvaliteta. Smatram da je 12 klubova sasvim dovoljno za kvalitetno takmičenje u superligaškom društvu. Ovo je odluka koju smo morali da donesemo u novonastaloj situaciji i biće na snazi samo godinu dana“.

Dotakao se Bjeković i čekanog baraža Lige nacije, meča Norveška – Srbija, koji je trebalo da se igra u martu. Želja FSS-a je da se meč održi u novembru.

Iskreno se nadam da će se te utakmice igrati do kraja godine, da ih UEFA neće prolongirati za proleće. Sa nestrpljenjem čekamo 17. jun i konačnu odluku iz Niona. Ukoliko se odloži Liga nacija, moraćemo da zakažemo prijateljske utakmice i da uigravamo tim za duel sa Norveškom. Nismo se uspavali tokom pauze, sve vreme razmišljamo o plasmanu na Evropsko prvenstvo. Selektor Ljubiša Tumbaković sa svojim saradnicima pažljivo analizira narednog rivala, a verujem da ćemo posle Norvežana biti u prilici da skeniramo i pobednika duela između Škotske i Izraela“, poručio je Nenad Bjeković.


tagovi

Nenad BjekovićFK PartizanSuperliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara