Endrik (©Reuters)
Endrik (©Reuters)

Nervni slom Realove nade posle još jedne utakmice bez pogotka

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 17:34

Mladi Endrik u suzama nakon što i u 12. uzastopnoj utakmici za Palmeiras nije dao gol

Dobio je Real Madrid bitku sa konkurencijom među evropskim velikanima za potpis Palmeirasovog vunderkinda Endrika, koji će se u Španiju preseliti leta 2024, kada postane punoletan. Do tada će 16-godišnji napadač braniti boje svog matičnog kluba, ali pod konstantnim nadzorom ljudi iz Reala.

Čak 35.000.000 evra fiksno, plus potencijalnih 25.000.000 kroz bonuse, platili su Madriđani brazilskom klubu za Endrikov transfer. Tako je postao najskuplji 16-godišnjak ikada, što nosi i veliki pritisak. A, izgleda da se mladi Brazilac teško nosi sa tim.

Izabrane vesti

Prilikom zamene u duelu sa Bragantinom (2:0 za Palmeiras), Endrik nije mogao da suzdrži emocije zbog još jedne utakmice bez datog gola. Seo je na klupu, pokrio lice i briznuo u plač.

Post buduće nade Real Madrida traje još od 3. novembra. U 12 mečeva od tada ima samo jednu asistenciju, te je jasno da ga je potpis za slavni klub poremetio, ali trener Palmeirasa Abel Fereira uverava da će vratiti samopouzdanje i ponovo davati golove.

"Tačno je da je prekrio lice jer je plakao. Nisam nejgov otac, ali trebalo je da ga zagrlim... Prošle godine je davao odlučujuće golove. Veliki je pritisak na njega da redovno pogađa i mora da nađe način kako da se nosi sa tim. Ima 16 godina i sigurno će igrati do 38 ili 40. Biće uspona u njegovoj karijeri, ali i padova, kada će morati da razume da su klub, saigrači i trener tu da mu pomognu. Jedino što tražim od njega je da ne izgubi svoj osmeh. Bitno je da ostane smiren, a golovi će doći", rekao je portugalski strateg, koji je prošle sezone vodio Palmeiras do titule, a na tom putu Endrik mu je pomogao sa tri gola u sedam nastupa.



tagovi

EndrikReal MadridPalmeiras

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara