Nešto u Barsi opasno ne štima, težak šamar u Granadi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.19. | 23:01

Katalonci pet meseci ne znaju za pobedu van svog stadiona...

Nešto u Barseloni opasno ne štima! Pet uvodnih kola Primere - tri kiksa, dva poraza. Sreća u nesreći je što ne ide bogzna kako ni Ralu ni Atletiku, pa će Katalonci bez obzira na sve prosute bodove zadržati priključak sa najvećim konkurentima. Večeras je četa Ernesta Valverdea pala u Granadi (0:2), uz najlošiju partiju od starta šampionata.

Tipovali su mnogi stručnjaci tokom leta da će Barselona verovatno nešto "sporije" ući u ligu, što zbog povrede Lionela Mesija, što zbog jasno izražene želje na svim klupskim nivoima da se najozbiljnije napadne Liga šampiona, čak po cenu ispuštanja trona u Španiji, međutim ovoliko problema malo ko je mogao da očekuje. Drugu utakmicu zaredom Barsa nije postigla gol, računajući onaj uz mnogo sreće izvojevan remi u Dortmundu; prvi put u poslednjih deset godina dogodilo se da ovaj tim u ligi primi više od jednog gola na četiri susreta zaredom; a moraćemo dobrano da zagrebemo u dubinu istorijskih arhiva da iznađemo kada se poslednji put dogodilo da Barselona skoro punih pet meseci nikoga ne pobedi van svog stadiona?! 

Izabrane vesti

I suština svega: Barsa ovako loše u seriji - izuzimajući pobede nad Valensijom i Betisom - nije igrala otkako je započela era Lionela Mesija u slavnom klubu. Dakle, računamo i kraj prošle sezone, odnosno debakl na Enfildu, izgubljeno finale Kupa kralja, poraz od Selte, prosute bodove protiv Eibara...

Barselona večeras jednostvano nije ličila na sebe. Jedan jedini udarac u okvir gola za čitav meč! Tek u 83. minutu?! Ne zna se ko je od koga bio gori, ali nekako u prvi plan iskočiće svakako Žunior Firpo, momak pristigao i z Betisa u letnjem prelaznom roku. Firpo je u prvih 45 minuta delovao kao da je pao s Marsa. Apsolutni je krivac za prvi gol Granade, posle čega nije mogao da se sastavi. Valverde nije imao kud nego da ga zameni već na poluvremenu, međutim to nije mnogo pomoglo. Baš kao što nije pomoglo ni ubacivanje rekovalescenta Lea Mesija.

Koliko je Barsa bila loša, beskrvna, govori i podatak da je Valverde pokušao da svoje momke razdrma uvođenjem Artura Vidala. Defanzivni vezni kod rezultata 0:1?! Šta je dobio? Ništa. Time je zapečatio poraz. Čileanac je posle samo dva minuta na terenu skrivio penal, a Alvaro Vadiljo savladao Ter Štegena - 2:0. 

Koliko god šampion bio loš čestitke idu Granadi. Ozbiljno pripremljen meč i zaslužen trijumf koji momke Dijega Martineza vodi na čelo tabele. 

Kakva noć u Andaluziji...


PRIMERA - 5. KOLO:

Petak
Osasuna - Betis 0:0

Subota
Viljareal - Valjadolid 2:0 (0:0)
/Kazorla 77pen, Ontiveros 89/

Levante - Eibar 0:0

Atletiko Madrid - Selta 0:0

Granada - Barselona 2:0 (1:0)
/Aziz 2, Vadiljo 66pen/

Nedelja
12.00: (1,85) Hetafe (3,35) Majorka (4,70)
14.00: (2,85) Espanjol (3,05) Sosijedad (2,65)
16.00: (1,55) Valensija (3,90) Leganes (6,75)
18.30: (1,70) Bilbao (3,50) Alaves (5,60)
21.00: (2,75) Sevilja (3,45) Real Madrid (2,50)

*** kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara