Neuništivi Emre III

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.19. | 12:57

Legenda truskog fudbala opet na staroj adresi

Čovek je neuništiv!

Legenda turskog Emre Belozoglu će uskoro napuniti 39 godina, ali je dalje zvezda prelaznih rokova.   

Izabrane vesti

Turski Maradona je danas potpisao ugovor sa Fenerbahčeom što će mu biti treći mandat u istanbulskom velikanu. Došao je iz Bašakšehira kao slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor i potpisao je sa Fenerom saradnju na godinu dsana. Sledećeg leta će najverotavnije završiti karijeru, ali želi da se oprosti titulom sa Fenerom.

Emre je treće veliko pojačanje Fenera ovog leta. Pre njega su stigli napadač Maks Kruze iz Volfzburga kao slobodan igrač i 18-godišnji iranski napadač Alajhar Sajadmaneš iz Esteglala za 750.000 evra. A očekuje se da u narednim danima Fener pojačaju još Aleksandar Kolarov i Ljubomir Fejsa.

Tri puta je na početku karijere bio prvak Turske sa Galatasarajom u kojem je ponikao i igrao pet sezona pre selidbe u Inter. Za Inter je igrao četiri sezone, za Njukasl tri, da bi potom digao Tursku na noge kada je prešao u Fenerbahče. Navijači Galate su ga označili kao neprijatelja broj jedan, ali je on tek tada tokrio javnosti da je od malena bio navijač Fenera. U sobi je držao poster Fenerovih legendi Ajkuta Kočamana, Džonija Novaka i Ridvana Dilmena. Kasnije su i njegovi nekadašnji siagrači iz Galate, Hakan Šukur i Hasan Sas otkrili da je Emre ceo ivot navijao za Fener.

Povratkom u Fener mu se ostvario san i tokom četiri sezone je uspeo da osvoji titulu prvaka Turske. Potom je jednu godinu igrao u madridskom Atletiku da bi se opet vratio u Fener gde je odigrao još tri sezone i osvojio još jednu titulu. Zbog loših odnosa sa upravom kluba, ugovor mu nije produžen i otišao je kao slobodan igrač u Bašakšehir čije boje je branio prethodne četiri godine.

Pre godinu dana je najavio povlačenje iz fudbala, ali je igrao toliko dobro da ga je Fatih Terim vratio u reprezentaciju Turske, a potom je stigao i poziv voljenog Fenera koji nije mogao da odbije.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara