Nevil: Boli napravio nered u Čelsiju, kao da igra Football manager

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 16:52

„Mislim da će ih neko oblikovati u pristojan tim i boriti se za prva četiri mesta i trofeje naredne sezone"...

Geri Nevil, legenda Mančester Junajteda i engleske reprezentacije, osudio je poslovanje gazde Čelsija Toda Bolija, rekavši da je “stvorio nered u ekipi Čelsija“ i pozvao ga da “prestane da se meša” u fudbalska pitanja kluba iz Londona.

Sezona Čelsija potonula je u nove dubine u utorak, porazom od Arsenala rezultatom 1:3 i šestom uzastopnom izgubljenom utakmicom Frenka Lamparda od kako je seo na klupu ove ekipe.

Izabrane vesti

Popularni londonski Plavci su cele sezone u lošem ritmu i to je rezultiralo time da se pet kola pre kraja nalaze na 12. poziciji Premijer lige, bez šanse da završe na mestu koje vodi u neko od evropskih takmičenja.

Bivši defanzivac Mančester Junajteda opisao je nastup Čelsija kao “odvratan” u svom podkastu i takođe bio kritičan prema Boliju, koji je od kako je preuzeo ekipu napravio troškove od oko 600.000.000 funti u samo dva prelazna roka, rekavši kako je Amerikanac „sam donosio važne fudbalske odluke”.

„Sve dolazi sa vrha. Haotično je, haos od prvog dana. Boli je imao noćnu moru i pogrešno je pročitao ovu ligu. Siguran sam da će brzo naučiti, ono što se desilo ove sezone zavisi isključivo od njega. On je vlasnik. Nije igrač ili trener. Nema iskustva u ovoj ligi, pa ostani tu gde jesi i dozvoli ljudima da uspešno vode klub (koji su to radili) u poslednjih 10 godina. Čelsi je imao uspešan način vođenja kluba. Ovo je sada ono što je Boli stvorio. On je napravio ovaj nered, kao da igra igricu Football manager.

Nevil je zanimljivo prokomentarisao igrački kadar koji je na raspolaganju imao Frenk Lampard u utakmici sa velikim gradskim rivalom, Arsenalom.

„Bio je to najbolji tim na papiru koji sam ikada video da igra tako loše. Bio je haos u prvom poluvremenu, patetično. Bilo je pobednika Svetskog prvenstva, internacionalaca, tako skupih – ne mogu da verujem”.

Uprkos svim nevoljama koje su zadesile Čelsi ove sezone, Nevil veruje da ima potencijal da sledeće sezone završi u društvu najboljih u Premijer ligi.

„Mislim da će ih neko oblikovati u pristojan tim i boriti se za prva četiri mesta i trofeje“, rekao je Geri Nevil.


tagovi

Tod BoliGeri Nevil

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara