Nezadrživa Lokomotiva Marka Nikolića: Moskovljani nastavili niz pobeda, Liga šampiona je ponovo nadohvat ruke

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.03.21. | 17:07

Tim srpskog stratega upisao i petu pobedu u isto toliko zvaničnih duela u 2021. godini

Moskovska Lokomotiva je nezaustavljiva u 2021. godini. Tim srpskog stratega Marka Nikolića fenomenalno je otvorio aktuelnu polusezonu, a niz pobeda nastavio je na gostovanju Ufi pogotkom Žegoža Krihovjaka u 80. minutu.

Preporođena četa nekadašnjeg startega Partizana izvanrednu formu iz pripremnog perioda nastavila je i u zvaničnim duelima. Nakon trijumfa u Kupu Rusije nad Tambovom (3:0), Moskovljani su niz pobeda nastavili savladavši CSKA (2:0), Arsenal Tulu (3:0) i Soči (3:1), a posle minimalnog slavlja nad Ufom (1:0) ponovo su postali ozbiljan kandidat za mesto u Ligi šampiona i naredne sezone.

Izabrane vesti

Nikolićev tim, uspeo je još jednom da demonstrira besprekornu igru u defanzivi i ostane na samo jednom primljenom golu posle 450 zvaničnih minuta fudbala, iako je Ufa dala sve od sebe da prilično namuči odbranu gosiju. Tim koji je muku mučio tokom jeseni sa ofanzivom rivala, još jednom se pokazao u potpuno novom svetlu, a sigurnost poslednje linije donela je slobodu i ofanzivcima, koji su ipak trebali nešto više vremena od očekivanog da slome otpor protivnika.

---

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

---

Lokomotiva je od prvog sudijskog zvižduka uspostavila inicijativu, bila je tim koji je kroz posed kontrolisao igru i tražio rupu u bedemu rivala, međutim grčevita defanziva UFE funkcionisala je besprekorno do završnice susreta. Domaćin nije ustuknuo ni pred potpunom ofanzivom sa dvojicom napadača za koju se Nikolić odlučio od 61. minuta kada je u igru ušao Smolov, međutim, činjenica da su gosti ipak kvalitetniji rival donela je prevagu u prelomnom momentima.

Trenutak odluke predstavljao je korner u 80. minutu kada je Eder glavom prosledio loptu na drugu stativu gde je Krihovjaku ostao lakši deo posla koji je rutinski odradio. Lopta iza leđa golmana Ufe, bila je povod domaćinu da krene na sve ili ništa što je rezultiralo sa nekoliko solidnih pokušaja, međutim rezultat je ostao nepromenjen te je peti ovosezonski pogodak iskusnog veznog fudbalera doneo gostima 12. pobedu ove sezone čime su prišli na samo bod drugoplasiranom Spartaku (koji takođe danas igra svoj susret 23. kola) te je i druga godina u Ligi šampiona postala prilično realan san.

Srpski defanzivac Nemanja Miletić bio je među starterima u domaćem timu, a teren je napustio u sudijskoj nadoknadi.


PREMIJER LIGA RUSIJE – 23. KOLO

Sreda

Rotor - Rostov 0:4 (0:1)

/Gigović 41, Amkvist 59, Sove 62, Saplinov 90+3/

Ahmat - Arsenal 2:0 (1:0)

/Semenov 33, Iljin 47/

CSKA - Zenit 2:3 (1:1)

/Rondon 28, Ahmetov 53 c.k, Vlašić 90+1 - Dzjuva 33, Vendel 50, 77/

Četvrtak

Ufa - Lokomotiva 0:1 (0:0)

/Krihovjak 80/

Krasnodar - Dinamo u toku

Spartak - Ural u toku

Petak

17.00: (1,80) Rubin (3,45) Himki (4,80)

17.00: (1,05) Soči (13,0) Tambov (45,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Marko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara