©Reuters
©Reuters

Nezadrživi Onuaču na pragu rekorda, mogao bi i prvenstvo da učini zanimljivijim

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.05.21. | 11:33

Genk u drugom kolu plej-ofa beligijske lige dočekuje Klub Briž, Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu gostiju - 2,00

Sjajan je bio Klub Briž u regularnom delu sezone, dominantan. Ipak, kada su se prepolovili bodovi, tako se i rodila nada kod Genka, Anderlehta i Antverpena da mogu da mu pomrse račune. Posle remija u derbiju sa Anderlehtom, četa Filipa Klemena gostuje na Luminus Areni u Genku, najbližem pratiocu na tabeli (20.45).

20.45: (3,45) Genk (3,45) Klub Briž (2,00)

Izabrane vesti

Genk zaostaje osam bodova za liderom, posle trijumfa nad Antverpenom (3:2). Nalaze se Štrumfovi u jako dobroj formi, na poslednjih deset utakmica pretrpeli su jedan poraz i isto toliko puta remizirali. Nedavno su osvojili i finale Kupa Belgije, pa u sjajnom raspoloženju i jako motivisani čekaju Briž. Pozitivan rezultat je bitan ne samo kako bi Genk ostao živ u borbi za titulu, već i da bi se napravio bitan korak ka obezbeđivanju mesta u Ligi šampiona.

Svi reflektori će i večeras biti upereni u sjajnog Pola Onuačua. Nigerijac igra sezonu iz snova, a u poslednjem kolu je izjednačio i rekord Veslija Sonka po broju pogodaka u dresu Genka u jednoj sezoni: postigao ih je 30. Tako je na korak do istorije kluba, a u narednih pet mečeva će imati priliku i da ozbiljno odmakne od Sonkovog rekordnog učinka.

Trener Genka Jon Van den Brom ističe da je njegovoj ekipi ostalo još samo Klub Briž da savlada ove sezone.

"Pred nama je velika, prestižna utakmica. Klub Briž je jedini tim iz vrha koji nismo uspeli da dobijemo ove sezone i moji igrači bi to da promene. To je samo dodatan motiv pred meč sa liderom. Vidim u mojim igračima samopouzdanje, zadovoljstvo i želju na treninzima. Ukoliko pobedimo uvećaćemo prednost u odnosu na Anderleht i Antverpen i približiti se Brižu. Dok god je matematički moguće da ga stignemo, davaćemo sve od sebe. Dok god nam budu bili na nišanu, bićemo u trci".

Briž je sa druge strane poklekao u finišu regularnog dela sezone i pretrpeo poraze od Anderlehta i Anverpena. Na startu plej-ofa se ponovo susreo sa velikim rivalom iz Brisela i još jednom nije mogao da savlada četu Vensana Kompanija (2:2). Tako je iznenada borba za presto postala zanimljiva, ali bi u slučaju novog neuspeha Klemenove ekipe postala i prilično dramatična.

Na loše rezultate nadovezale su se i vesti o potencijalnom odlasku Noe Langa. Sjajni holandski fudbaler je otkupljen od Ajaksa posle fantastičnih izdanja u tekućoj sezoni, ali njegove blistave partije nisu promakle ni klubovima iz Premijer lige. Belgijski mediji prenose da je Lids spreman da ga preseli u svoje redove i da je spremio 23.000.000 evra za njegove usluge.

Dobra vest je da se u tim vraća Eder Balanta, a trener Filip Klemen ističe da je pred njegovom ekipom meč od ključnog značaja.

"Jako bitan meč. Idemo na tri boda. Biće interesantna utakmica jer se ukrštaju dva najbolja napada lige, timovi koji igraju napadački fudbal i koji uvek žele da pobede. Očekuje nas sjajan meč. Pobeda, poraz, remi... Želim da dobijemo i da se ne obaziremo na druge. Svestan sam da će detalji odlučivati. Pogledajte samo utakmicu između PSŽ-a i Mančester Sitija. U prvoj je PSŽ dominirao, ali izgubio na detalje. Moramo biti fokusirani na sebe i da se pozabavimo sa što više detalja".

20.45: (1,78) Anderleht (3,45) Antverpen (4,40)

Po pravilu je na utakmicama ovih ekipa veoma interesantno. Golovi padaju redovno na obe strane (na devet poslednjih utakmica), ali Briž može da se pohvali da je bez poraza na poslednjih pet okršaja sa Genkom, kojem je to bio i jedini trijumf u 10 prethodnih međusobnih duela.

BELGIJA, PLEJ-OF - 2. KOLO

Petak

20.45: (3,45) Genk (3,45) Klub Briž (2,00)

Subota

20.45: (1,78) Anderleht (3,45) Antverpen (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1GenkKlub BrižPol OnuačuNoga Lang

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara