Dejan Joveljić (©Reuters)
Dejan Joveljić (©Reuters)

Nezapamćen rezultat u austrijskom derbiju - 1:8!

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 17:19

Asistencija Filipa Stojkovića u ubedljivom slavlju Rapida nad Volfzbergerom

Nije da nismo navikli na veliki broj golova u mečevima koje igra Volfzberger, ali ovaj današnji niko nije mogao da očekuje. Vukovi su u derbiju sa Rapidom doživeli pravu rezultatsku katastrofu, pošto su poraženi sa gotovo neverovatnih 1:8!

Rapidu je sve polazilo za rukom na ovom meču, a dodatno mu je pomoglo i isključenje Lokošvilija u 29. minutu pri rezultatu 1:0 za goste. Najbolji igrač meča bio je grčki napadač Taksiakhis Funtas, koji je ostvario het-trik. Kod gostiju je asistenciju zabeležio Filip Stojković, dok je sa druge strane Dejan Joveljić bio na terenu do 69. minuta, ali se uklopio u sivilo sasava Romana Starija.

Izabrane vesti

Stojković je bio asistent kod gola Erdžana Kare u 32. minutu, mada je Volfzberger na poluvreme otišao sa mininimalnim zaostatkom, s obzirom da je na 1:2 sedam minuta kasnije smanjio Torsten Ročer.

Ipak, neverovatna serija pogodaka je otvorena u nastavku meča. Između 57. i 61. minuta tri puta se tresla mreža domaćina. Seriju je otvorio Maks Ulman, posle čega je dva gola dao Funtas. Jedan od glavnih tragičara utakmice bio je Žonatan Šercer, koji je postigao čak dva autogola u poslednjih dvadesetak minuta meča, dok se u strelce upisao i Jusuf Demir.

Rapidu je ovo najubedljivije slavlje još od novembra 2008. godine kada je slavio protiv Altaha istim rezultatom, a iste godine sa 7:0 je slavio u Salcburgu. Ovom pobedom Bečlije su zadržale korak sa vodećim Salcburgom i odaljile se od trećeplasiranog LASK-a na četiri boda. U narednom kolu je možda i prelomni derbi sezone, pošto će upravo Rapid na svom terenu dočekat Salcburg.



tagovi

VolfzbergerRapid BečDejan JoveljićFilip Stojković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara